Μετά την Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέλιος Κούλογλου στην… αγκαλιά του Δανίκα

Ποιος δεν θυμάται, κατά την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, την συνέντευξη-πρόκληση που είχε παραχωρήσει η Έφη Αχτσιόγλου στον Δημήτρη Δανίκα.

Την πλήρωσε εκείνη τη συνέντευξη η Έφη Αχτσιόγλου καθώς είχε βρεθεί στην αγκαλιά του δημοσιογράφου – κορυφαίου υβριστή του Αλέξη Τσίπρα.

Τώρα στην αγκαλιά της διαπλοκής, του Πρώτου Θέματος, βρέθηκε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

«Η εκλογή του Κασσελάκη ήδη είναι ένα σημείο καμπής, συνιστά μια πολιτική ανωμαλία. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία κάποιος να δει φως και ν’ ανέβει και να γίνει πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ούτε σε επαρχιακό κυνηγετικό σύλλογο δεν γίνεται αυτό» ήταν το σχόλιο του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου για όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα», ο ευρωβουλευτής που αποχώρησε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «όσα συμβαίνουν αυτή την εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδείξεις μιας πολύ μεγάλης παρακμής. Αυτή η βαθιά κρίση σχετίζεται με το γεγονός ότι από το 2015 και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τον προσανατολισμό του. Πήρε την εξουσία με ένα πρόγραμμα εναντίον των μνημονίων και αμέσως μετά εφάρμοσε ένα μνημόνιο. Αυτό αποτελεί μια πολύ βίαιη αλλαγή στον τρόπο σκέψης και στην ιδεολογία οποιουδήποτε κόμματος. Το 2019 υφίσταται μία σημαντική ήττα, αλλά δεν κάθεται ποτέ να συζητήσει τι ακριβώς έχει γίνει, και τι έγινε το 2015».

Ο Στέλιος Κούλογλου τόνισε ότι χωρίς αυτή τη μεγάλη παρακμή δεν υπήρχε καμία περίπτωση να δούμε το ρεσάλτο που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης και ότι υπό την ηγεσία ενός εκ των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Έφης Αχτσιόγλου η πτώση του κόμματος θα ήταν δεδομένη μεν πιο διαχειρίσιμη δε.

Για τη σιωπή του Αλέξη Τσίπρα, ο ευρωβουλευτής εξέφρασε την άποψη ότι ο πρώην πρόεδρος είναι δυσαρεστημένος με όσα συμβαίνουν αλλά δεν μπορεί να μιλήσει δημοσίως. «Ό,τι και να πει τώρα θα εκληφθεί από τη μία ή την άλλη πλευρά ως υποστήριξη. Και επίσης νομίζω ότι πλέον, εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, ακόμα και μια παρέμβαση του Τσίπρα δεν θα έσωζε το παιχνίδι. Γιατί η κρίση είναι πάρα πολύ βαθιά και είναι κρίση συστημική. Αυτά τα πράγματα έπρεπε να γίνουν από το 2019. Και εκεί έχει ευθύνη ο Τσίπρας, που δεν έγινε η απαραίτητη ανασκόπηση και αυτοκριτική» είπε. Επισήμανε, πάντως, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ταβλαδόρος και όχι σκακιστής και επομένως δεν είναι αυτός που ενορχήστρωσε την άνοδο του Στέφανου Κασσελάκη στην εξουσία.

Ο Στέλιος Κούλογλου θεωρεί δεδομένη τη δημιουργία νέου κόμματος. «Νομίζω ότι θα σχηματιστεί ένα άλλο κόμμα, και από την άλλη μεριά ό,τι απομείνει θα συνεχίσει με τον Κασσελάκη μέχρι τις ευρωεκλογές, όπου θα υποστεί μεγάλη εκλογική ήττα. Και στη συνέχεια θα ζητηθούν ευθύνες και από τον Κασσελάκη, δεδομένου ότι είχε βγει λέγοντας “εγώ μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη”, αυτή ήταν η βασική του υπόσχεση. Οταν αυτή την υπόσχεση όχι μόνο δεν την έχει φέρει σε πέρας, αλλά αντίθετα το κόμμα έχει υποστεί πολύ μεγάλες ήττες, θα οδηγηθεί σε μια παραπέρα συρρίκνωση και στο τέλος» είπε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ