«Πολλές καριέρες παραδοσιακών πολιτικών θα τελειώσουν…» – Ο Στέφανος Κασσελάκης σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη (vids)

Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην πρεμιέρα της Άννας Δρούζα, στο OPEN.

Ο κ. Κασσελάκης έστειλε μήνυμα σε πολιτικούς αντιπάλους, αλλά και στο εσωτερικό του κόμματός του.

“Αν πετύχω σε αυτό σε αυτό το οποίο κάνω, πολλές καριέρες παραδοσιακών πολιτικών θα τελειώσουν” είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε: “Αλλάζει όλο το παιχνίδι. Το τι πάει να πει κομματικός σωλήνας, ρουσφέτια, ξύλινος λόγος. Ξαφνικά θα είναι ένα νέο πεδίο πολύ πιο δημοκρατικό για το πώς μπορεί να μπει κάποιος στην πολιτική. Και πολύ πιο αποδοτικό γιατί θα υπάρχει λογοδοσία. Λογοδοσία σε ένα σύστημα το οποίο δεν επιβραβεύει το να είσαι σε ένα παπαγαλάκι για κάποιον.

Αυτή η διαδικασία αλλαγής είναι δύσκολη, αλλά το ένστικτό μου είναι ότι αρχικά πάει σιγά σιγά και μετά πάει πολύ γρήγορα”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκμυστηρεύτηκε πολλές προσωπικές στιγμές και συναισθήματα. Όπως ότι κόντρα στα στερεότυπα, συγκινείται συχνά ενώ μίλησε και για την «πιο ευάλωτη στιγμή του».

«Δεν έχω πρόβλημα να κλαίω, δεν θεωρώ ότι η εικόνα της ανδρείας συνεπάγεται και να μην κλαις, το αντίθετο. Το να είσαι γενναίος σημαίνει ότι δεν φοβάσαι να δείξεις αίσθημα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχιζε «συχνά συγκινούμαι μέσω της επαφής με τον κόσμο. Όταν είχα πάει στην Καρδίτσα και είδα τα σπίτια των ανθρώπων να έχουν καταστραφεί από λάσπες. Η πιο ευάλωτη στιγμή μου ήταν όταν εκδηλώθηκα στη μητέρα μου για τον προσανατολισμό μου, έκλαιγα για ώρες. Ήταν λυτρωτικό και είχα ανάγκη αν και έχω υπάρξει ανεξάρτητος, είχα ανάγκη από τη δική της αποδοχή».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η οικογένειά του.

«Από νωρίς στα 13 μου ένιωσα την προδοσία στην οικογένειά μου. Η οικογένεια μου ένιωσε την προδοσία από ένα φάσμα προσώπων που ξαφνικά ξέχασαν πόσο τους είχε βοηθήσει, ήταν ένα πολύ σκληρό και τραυματικό μάθημα που με έχει σχηματίσει».

«Το πιο βαθύ ένστικτο ήταν ότι μπορώ να αντέξω τα πάντα. Όταν ξέρεις ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και το αντέχεις και ότι βασίζεσαι σε λίγο κόσμο είναι κάτι που δημιουργεί μία σκληράδα μια ανθεκτικότητα», εξομολογήθηκε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ