Μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Στη ΝΔ «καλοπιάνουν» τους διαφωνούντες

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη ΕΡΤ να βρήκε την «εύκολη λύση» της αποχής στους διαφωνούντες με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, τόσο στο Υπουργικό Συμβούλιο, τόσο και στην Κ.Ο. της ΝΔ, ωστόσο προσπαθεί ακόμα να πείσει, όσο το δυνατό, περισσότερους βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοθέτημα.

Ο πρωθυπουργός δεν θέλει να χαλάσει τη «βιτρίνα» της ομοιογένειας στο κόμμα του, αν και ξέρει ότι για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα περάσει με τις πλάτες της αντιπολίτευσης.

Το «μήνυμα χαλαρότητας» προς τα μέλη της Κ.Ο. της ΝΔ βέβαια μπορεί να έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για την κυβερνητική πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, email που εστάλη από τον γραμματέα της Κ.Ο., Σταύρο Καλαφάτη, τους βουλευτές της ΝΔ, τους καλεί σε «ενημέρωση – συζήτηση» από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, για την επίμαχη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ενημέρωση στην οποία παρόντες θα είναι και η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Μαρία Συρεγγέλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης και οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Φαίνεται πως κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ θα «καλοπιάσουν» τους διαφωνούντες, με στόχο να καμφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αντιρρήσεις και τα «όχι», που μετά τη συνέντευξη Μητσοτάκη εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο.

Από τη ΝΔ αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το «ανεκτό όριο» αποχών ή καταψήφισης του νομοσχεδίου, όταν αυτό έλθει στη Βουλή είναι το πολύ οι 70 βουλευτές, με τις τρέχουσες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι ο αριθμός αυτός δεν θα ξεπεράσει συνολικά τους 50-60.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Οργή της αντιπολίτευσης για την προτροπή Μητσοτάκη για «αποχή»

Παράλληλα, αν τα νούμερα είναι μεγαλύτερα, τότε ενδεχομένως και να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Τόσο ο Κ. Μητσοτάκης όσο και ο Π. Μαρινάκης αρκέστηκαν να αναφέρουν ότι «έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση για την ψήφιση των νομοσχεδίων».

Η κυβέρνηση φαίνεται να επιδιώκει να τελειώνει όσο το δυνατόν συντομότερα με το θέμα αυτό, αφού όσο παραμένει «στον αέρα» τόσο κακό της κάνει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ