Οργή της αντιπολίτευσης για την προτροπή Μητσοτάκη για «αποχή»

Την προτροπή του πρωθυπουργού να απέχουν από την ψηφοφορία οι βουλευτές που διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σχολίασαν αρνητικά στη Βουλή, εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Κωνσταντοπούλου: «Θα συνεχιστεί για καιρό αυτή η κοροϊδία;»

Υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας τάχθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζοντας κοροϊδία τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. 

«Θα συνεχιστεί για καιρό αυτή η κοροϊδία; Ή θα φέρετε νομοθετική πρωτοβουλία που θα λέει όλοι, όλα τα ζευγάρια και όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα και στον γάμο και στην τεκνοθεσία ή θα συνεχίζετε να παίζετε με τα κομματικά ακροατήρια;», ήταν το ερώτημα που έθεσε προς τα κυβερνητικά έδρανα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας για να υπογραμμίσει πως ό,τι δικαίωμα έχει το ετερόφυλο ζευγάρι, έχει και το ομόφυλό. «Αυτό θα πει προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε και σχολίασε πως από τη μια πλευρά θα υπάρχει η κ. Μπακογιάννη που θα λέει «ναι» το κάνουμε για τα παιδιά και από την άλλη οι κ.κ. Πλεύρης, Βορίδης και Γεωργιάδης οι οποίοι να λένε εμείς δεν θα ψηφίσουμε τέτοια πράγματα και μετά να εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης  για να λέει ότι είναι αξιοπρεπής στάση κάποιοι να μην εμφανιστούν. Μα τότε ποια υπεράσπιση των δικαιωμάτων πρεσβεύει και υπερασπίζεται;», διερωτήθηκε και κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα το νομοσχέδιο στη Βουλή, ώστε να υπάρξει άνετη διαβούλευση και όχι στο γόνατο. 

Παππάς: Πρωτοφανής προτροπή

Μείζον πολιτικό θέμα συνιστά για τον Νίκο Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ η πρωτοφανής προτροπή σε αποχή από την κρίσιμη ψηφοφορία. «Δεν αφορά των γάμο ομοφύλων ζευγαριών, αλλά αφορά την αυτονόητη υποχρέωση να διασφαλίζει την πλειοψηφία», είπε, εκτιμώντας ότι διαμορφώνεται ένα προηγούμενο που θα το βρει η Βουλή μπροστά της. 

«Πόλιτική απατεωνιά» – «Μαξιλαράκι συνείδησης»

Κάθετα αντίθετοι με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εμφανίστηκαν ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση και ο Σπύρος Τσιρώνης από τη Νίκη. «Εμείς λέμε όχι λοιπόν στην αναγνώριση του γάμου των ομοφυλόφιλων. Το ιερό μυστήριο του γάμου δεν επιδέχεται οποιασδήποτε αλλοίωσης. Λέμε όχι στην υιοθέτηση παιδιών.. Δεν μπορείς να στερήσεις τη λέξη “μητέρα” από ένα παιδί”. Θα πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την οικογένεια», είπε ο κ. Χήτας, χαρακτηρίζοντας πολιτική απατεωνιά την σύσταση για αποχή όσων γαλάζιων βουλευτών διαφωνούν, ενώ ο βουλευτής της Νίκης υποστήριξε ότι «η σπουδή της κυβέρνησης να φέρει το νομοσχέδιο για γάμο ομοφυλοφίλων επιβεβαιώνει αυτά που έλεγε η Νίκη, πώς η ροζ ατζέντα έρχεται ως επιβολή». Διερωτήθηκε μάλιστα, ποια είναι αυτή η δύναμη που αναγκάζει τον πρωθυπουργό να κλείνει το μάτι, φτιάχνοντας “μαξιλαράκι” συνείδησης να απέχουν βουλευτές. 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ