Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης για υπουργούς και βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο

Την προτεραιότητα της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, να ψηφιστεί από όσο δυνατόν περισσότερους βουλευτές της Ν.Δ. ανέδειξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας είπε πως οι υπουργοί «έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση» να ψηφίζουν τα κυβερνητικά νομοσχέδια.

«Χθες ο πρωθυπουργός εξήγησε πολύ αναλυτικά όλες τις βασικές πτυχές μίας σημαντικής νομοθετικής παρέμβασης που αφορά ένα ζήτημα δικαιωμάτων. Ήταν σαφής η αναφορά του πρωθυπουργού ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, εφόσον συμμετέχουν σε αυτό, έχουν μία αυξημένη θεσμική υποχρέωση στη συνέχεια για την ψήφιση των νομοσχεδίων» ανέφερε συγκεκριμένα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όσον αφορά στο τι προβλέπεται για τους υφυπουργούς που τυχόν διστάζουν να υπερψηφίσουν ο κ. Μαρινάκης απάντησε πως δεν έχει κάτι να προσθέσει πέρα από όσα ανέφερε χθες πολύ αναλυτικά ο πρωθυπουργός και επέμεινε στην ουσία της παρέμβασης.

«Θέλουμε να πείσουμε προφανώς και το σύνολο της Κ.Ο. μας αλλά κυρίως να απευθυνθούμε στην κοινωνία με έναν λόγο ενωτικό. Θέλουμε αυτή η πρωτοβουλία να ενώσει τους πολίτες και όχι να τους διχάσει» είπε προσθέτοντας: «Αν κάποιος ακούσει όσα είπε ο πρωθυπουργός και το σύνολο της επιχειρηματολογία μας δεν έχει κανέναν λόγο να εναντιωθεί σε αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία».

Διαβάστε οπωσδήποτε: Οργή της αντιπολίτευσης για την προτροπή Μητσοτάκη για «αποχή»

«Θέλουμε να ψηφιστεί από όσο δυνατόν περισσότερους βουλευτές μας»

Ερωτηθείς για το τι σημαίνει για τη σταθερότητα της κυβέρνησης, αν τελικά το νομοσχέδιο περάσει με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μαρινάκης απάντησε:

«Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας δίνει από μόνος του την απάντηση. Θέλει να πείσει και ο ίδιος και η κυβέρνηση τους πολίτες και τους βουλευτές για την ορθότητα αυτής της παρέμβασης, άρα δεν τίθεται κανένα θέμα. Θέλουμε να δούμε να εκφραστούν οι βουλευτές ελεύθερα γιατί αφορά ένα θέμα αναγνώρισης δικαιωμάτων σε συμπολίτες μας».

Δήλωσε μάλιστα αισιόδοξος για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τους γαλάζιους βουλευτές. «Θέλουμε να ψηφιστεί από όσο δυνατόν περισσότερους βουλευτές μας. Αυτό θα επιδιώξουμε και είμαστε αισιόδοξοι γι’ αυτό γιατί θα εξηγηθεί ότι μιλάμε για μία δίκαιη και αυτονόητη παρέμβαση» είπε.

Επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την στάση τους δηλώνοντας πως «μας εκπλήσσει πολύ δυσάρεστα το κύμα των πρώτων αντιδράσεων».

Συγκεκριμένα για τον Νίκο Ανδρουλάκη ανέφερε: «Δεν περίμενες κανείς αυτοί που τιτλοφορούνται διαχρονικά ως η μεγάλη δημοκρατική παράταξη να μην έχουν την αυτονόητη στήριξη σε αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία. Είναι αδιανόητο να ακούμε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που θέλει -όπως λέει- να εκπροσωπήσει και το κέντρο και τους προοδευτικούς ανθρώπους να λέει τι; Ότι το κόμμα του δεν είναι αυτονοήτως υπέρ αλλά η στάση του θα εξαρτηθεί από την στάση της Κ.Ο. της Ν.Δ.».

«Αυτό δεν είναι σοβαρή στάση ενός κοινοβουλευτικού κόμματος που θέλει να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «έχει καταθέσει μία πρόταση νόμου που πηγαίνει πολλά βήματα παρακάτω, που εμείς δεν είμαστε σύμφωνοι με τα παραπάνω βήματα».

«Είναι απορίας άξιο γιατί δεν το νομοθέτησε όταν ήταν στην κυβέρνηση 4,5 χρόνια και αυτό δείχνει κάτι ως προς τη συνέπεια λόγων και έργων» σημείωσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ