«Κανείς δεν μένει είναι ακόμη γεμάτο λάσπες…» – Χωριό-φάντασμα ο Βλόχος Καρδίτσας (vid)

Ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Κούκας περιέγραψε τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς του χωριού Daniel στον Βλόχο Καρδίτσας κατά τη διάρκεια των γιορτών. Ένα μεγάλο μέρος του χωριού εξακολουθεί να παρουσιάζει σοβαρές ζημιές και ακόμη υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως η ύπαρξη λάσπης και υγρασίας.

Πολλοί κάτοικοι, μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες, έμεναν στην εκκλησία του χωριού, διότι δεν είχαν άλλη κατοικία λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες. Ο Κούκας επισήμανε ότι πολλοί πολίτες εγκατέλειψαν την εκκλησία και μεταφέρθηκαν σε σπίτια, αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω των οικονομικών δυσκολιών και των υψηλών ενοικίων.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Στην τύχη της έχει εγκαταληφθεί η Θεσσαλία

Η οικονομική δυσπραγία και η ανάγκη για ενίσχυση σε επίπεδο ενοικίων αποτελούν αντικείμενο καταγγελίας, ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας τόνισε ότι οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι δύσκολες με κατεστραμμένα σπίτια, υγρασία και πολλή ομίχλη. Τέλος, εξέφρασε την αδυναμία των πληγέντων να γιορτάσουν όπως πέρυσι, οικονομικά και συναισθηματικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ