Συγκλονιστικά ρεπορτάζ στον Διεθνή Τύπο: «Πάνω από 100.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τη Ράφα»

Συγκλονιστικά ρεπορτάζ στον Διεθνή Τύπο για τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Ράφα.

Γαλλία, η Le Figaro γράφει: «Ο Μπάιντεν απειλεί να περιορίσει την παράδοση όπλων στο Ισραήλ». Για πρώτη φορά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε να περιορίσει την προμήθεια όπλων στο Ισραήλ λόγω της επίθεσης στη Ράφα. Στη Liberation διαβάζουμε: «Ο Μπάιντεν ανεβάζει τους τόνους με το Ισραήλ και απειλεί με πάγωμα των παραδόσεων όπλων». Ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε το εβραϊκό κράτος να σταματήσει ορισμένες παραδόσεις όπλων εάν ο στρατός του εισέλθει στη Ράφα.

ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Το Ισραήλ παραμένει σταθερό στα σχέδιά του για τη Ράφα παρά την απειλές από τις ΗΠΑ για το πάγωμα των παραδόσεων όπλων». Οι Ισραηλινοί δήλωσαν ότι δεν θα πτοηθούν από την απειλή του προέδρου Μπάιντεν να σταματήσει τις αποστολές όπλων, εάν ο IDF εξαπολύσει μεγάλη επίθεση σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ράφα.

Wall Street Journal: «Η απειλή Μπάιντεν για πάγωμα ορισμένων παραδόσεων όπλων προκαλεί συναγερμό στο Ισραήλ». Ορισμένοι στο Ισραήλ ανησυχούν ότι μια ρήξη με τον σημαντικότερο σύμμαχo της χώρας θα μπορούσε τελικά να εμποδίσει τη στρατιωτική ετοιμότητα της χώρας.

Βρετανία, ο Guardian αναφέρει: «Πάνω από 100.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τη Ράφα καθώς το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις, λέει ο ΟΗΕ». Έντονη ανησυχία για τους εκτοπισμένους που θα καταλήξουν σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς στα ερείπια των σπιτιών τους.

Γερμανία, η Die Welt επισημαίνει: «Αυξάνεται ο αριθμός των εγκλημάτων με αντισημιτικά κίνητρα». Η αστυνομία απαριθμεί συνολικά 793 εγκλήματα με αντισημιτικά κίνητρα κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2024

Ιταλία, η Corriere della Sera γράφει: «Μπάιντεν σε Ισραήλ: Όχι σε μια επίθεση στη Ράφα, αλλιώς θα σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων». Ο Λευκός Οίκος θα μπλοκάρει τις αποστολές αμερικανικών όπλων στο Ισραήλ, αλλά όχι εκείνες για τα αμυντικά συστήματα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ