«Αν παραμείνει ο Μπάιντεν στην εξουσία οι ΗΠΑ θα υποστούν το μεγαλύτερο οικονομικό κραχ στην ιστορία τους»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προέβλεψε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι, εάν ο Τζο Μπάιντεν παραμείνει στην εξουσία, οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό κραχ στην ιστορία τους, ακολουθούμενο από μια οικονομική καταστροφή τύπου Μεγάλης Ύφεσης. Τραμπ αναφέρει ότι η οικονομία υπό τον πρόεδρο Μπάιντεν βρίσκεται σε “τρομερά αρνητική” κατάσταση, με υψηλό πληθωρισμό που πλήττει τα αμερικανικά νοικοκυριά και διαβρώνει την αγοραστική τους δύναμη.

Ο Τραμπ αναφέρει ότι το μόνο πράγμα που κρατά την οικονομία «ζωντανή» είναι οι «αναθυμιάσεις» των επιτευγμάτων της περιόδου της κυβέρνησής του και καταγγέλλει τον υψηλό πληθωρισμό. Αναφέρει επίσης ότι, σύμφωνα με ορισμένους δείκτες, ο σωρευτικός πληθωρισμός από τότε που έφυγε από την εξουσία είναι πάνω από 30%.

Διαβάστε οπβσδήποτε: Ηχηρό μήνυμα Πούτιν για το 2024

Τονίζει ότι, κατά τη γνώμη του, ο πληθωρισμός έχει ηρεμήσει ελάχιστα λόγω της κακής κατάστασης της οικονομίας και κατηγορεί τα ψεύτικα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, καθώς πολλοί άνθρωποι δεν αναζητούν δουλειά. Κάνει προβλέψεις για ένα πιθανό χρηματιστηριακό “κραχ” που θα ξεπερνά το κραχ του 1929 και μια οικονομική καταστροφή αντίστοιχη με τη Μεγάλη Ύφεση.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζει επίσης δημοσκοπικά στοιχεία που υποδεικνύουν αποτίμηση της προεδρίας Μπάιντεν, με χαμηλά ποσοστά αποδοχής και αναφορά σε αρνητικά ρεκόρ, όπως το ιστορικό χαμηλό ποσοστό εγκρισής του προέδρου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ