Η κυβέρνηση «καίγεται» για την στάση της Εκκλησίας – Ο Μητσοτάκης «κυνηγάει» τον Ιερώνυμο

Μετά την συνάντησή τους σε δομή της εκκλησίας, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθούν ξανά μέσα σε λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει στη Μητρόπολη Αθηνών την Ακολουθία των Παθών, τη Μεγάλη Πέμπτη, στην οποία θα χοροστατήσει ο αρχιεπίσκοπος, μια κίνηση που έχει και συμβολική πολιτικά αξία, αφού δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ιερείς εξαπέλυαν επιθέσεις κατά κυβερνητικών βουλευτών που είχαν στηρίξει το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει στη Μητρόπολη, όχι μόνο για να δείξει βελτίωση στις σχέσεις κυβέρνησης – εκκλησίας, αλλά και για να ικανοποιήσεις τους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους που είχαν αρχίσει να φεύγουν προς τα πιό… δεξιά.

Η κυβέρνηση «καίγεται» για την στάση και τις παρεμβάσεις της εκκλησίας (υπενθυμίζεται, ο κ. Ιερώνυμος είχε ασκήσει σαφή κριτική στον κ. Βελόπουλο), αφενός για να αποτρέψει νεά επεισόδια σε βάρος στελεχών της, αφετέρου για να ενισχύσει την συσπείρωσή της ενόψει ευρωεκλογών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ