Ισραήλ: Το Ιράν βοήθησε τη Χαμάς πριν από την επίθεσή της

«Πυρά» κατά του Ιράν εξαπέλυσε το Ισραήλ.

Κατηγορώντας την Τεχεράνη πως παρείχε άμεση στήριξη και βοήθεια στην τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς.

«Το Ιράν βοήθησε άμεσα τη Χαμάς πριν από τον πόλεμο, με εκπαίδευση, προμήθεια όπλων, χρημάτων και τεχνολογικής τεχνογνωσίας».

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.

«Ακόμη και τώρα, το Ιράν βοηθάει τη Χαμάς παρέχοντας πληροφορίες». Συνέχισε, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη υποκινεί διαδικτυακά το κοινό αίσθημα κατά του Ισραήλ.

Οι επιθέσεις που δέχθηκε το Ισραήλ από ομάδες που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη στο Ιράκ, την Υεμένη και τον Λίβανο πραγματοποιήθηκαν υπό τις διαταγές του Ιράν.

Ο ρόλος διαδραματίζει το Ιράν στην επίθεση είναι θολό σημείο.

Είναι γνωστό ότι χρηματοδοτεί και υποστηρίζει την Χαμάς. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να την συνδέουν άμεσα με τη συγκεκριμένη επιχείρηση της Χαμάς.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Υποστηρίζουν πως ακόμα και οι Ιρανοί ηγέτες είναι αιφνηδιασμένοι από την επίθεση της Χαμάς.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Ιράν κινεί τα νήματα στην περιοχή καθώς συνδέεται με την Ισλαμική Τζιχάντ.

Αυτή που δραστηριοποιείται στη Λωρίδα της Γάζας, την Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που θεωρείται «με το ένα πόδι» μέσα στη σύγκρουση.

Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη και άλλες ένοπλες οργανώσεις στη Συρία. Εκεί το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση μετά από εκτόξευση ρουκετών σκοτώνοντας οκτώ Σύρους στρατιώτες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ