Ιράν και Τουρκία ζητούν διεθνή διάσκεψη για να τερματιστεί ο πόλεμος

Ιράν και Τουρκία ζητούν διεθνή διάσκεψη για να τερματιστεί ο πόλεμος. Τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για το Μεσανατολικό το συντομότερο δυνατό, ζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και του Ιράν, Χακάν Φιντάν και Αμίρ Αμπντολαχιάν, τονίζοντας την ανάγκη να αποφευχθεί ένας περιφερειακός πόλεμος.

«Η κατάπαυση του πυρός και η ειρήνη είναι πιο επείγουσες από ποτέ», τόνισε ο Φιντάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, με τον Ιρανό ομόλογό του. «Οι χώρες της περιοχής πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν θέλουμε η ανθρώπινη τραγωδία της Γάζας να μετατραπεί σε πόλεμο που θα επηρεάσει τις χώρες της περιοχής. Διαφορετικά, αυτή η σπείρα βίας θα συνεχίσει να επεκτείνεται στην περιοχή», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν.

Ιράν και Τουρκία ζητούν διεθνή διάσκεψη για να τερματιστεί ο πόλεμος

«Το Ιράν πρότεινε μια συνάντηση με περιφερειακούς ηγέτες, μουσουλμανικές και αραβικές χώρες το συντομότερο δυνατό για να τερματιστεί ο πόλεμος» στη Γάζα, δήλωσε από την πλευρά ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

«Ανησυχούμε για τη γεωγραφική εξάπλωση της σύγκρουσης. Το συζητήσαμε επίσης με τον Ιρανό αδελφό μας, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι άλλα ένοπλα στοιχεία στην περιοχή θα μπορούσαν να επέμβουν στη σύγκρουση εάν δεν αλλάξουν οι συνθήκες», τόνισε ο Χακάν Φιντάν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ