«Θλιβερό παραλήρημα…» – Η Δώρα Αυγέρη διέσυρε χωρίς προηγούμενο τον Λακόπουλο μετά τον σεξιστικό και ρατσιστικό οχετό σε βάρος της Τζάκρη (pic)

Για «διάχυτο κοινωνικό ρατσισμό» και «εξόφθαλμο σεξισμό» κάνει λόγο η Δώρα Αυγέρη για το δημοσίευμα με σεξιστικές αναφορές κατά της Θεοδώρας Τζάκρη

Ως «θλιβερό παραλήρημα» και ένα «ακατάσχετο αναμάσημα στερεοτύπων» χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, το άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου στο i-eidiseis, το οποίο βρίθει σεξιστικών αναφορών για την Θεοδώρα Τζάκρη. 

«Τράβηξε την προσοχή σε συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, ανεβαίνοντας στο βήμα με κόκκινο σύνολο και γόβες Louboutin. Η προσωπική κοκεταρία της Θεοδώρας Τζάκρη και τα φανταχτερά χρώματα σε σατέν υφάσματα, συνοδεύουν διαχρονικά τη δημόσια παρουσία της. Μαζί με το ελαφρύ ψεύδισμα στην ομιλία. Τον Νοέμβριο του 2013, δείχνοντας ότι δεν είναι η «χαζή ξανθιά» της παρέας, επιδίωξε τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, με την Δώρα Αυγέρη, να κάνει λόγο για «διάχυτο κοινωνικό ρατσισμό» και «εξόφθαλμο σεξισμό»: 

Σε ανάρτησή της αναφέρει: Ο διάχυτος κοινωνικός ρατσισμός, ο εξόφθαλμος σεξισμός, η χυδαία στοχοποίηση και η εμμονή σε προσωπικές επιθέσεις- προς άγραν δημοσιότητας- που καμώνονται το δημοσιογραφικό λόγο και την πολιτική ανάλυση, δεν είναι τίποτα περισσότερο από θλιβερό παραλήρημα. Ένα ακατάσχετο αναμάσημα στερεοτύπων και μια κραυγή υπαρξιακής υπενθύμισης, που δεν αντέχει ούτε στην ρήση «α, αυτός τα λέει; Δεν έχει σημασία».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ