Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει την ακρίβεια… ολιστικά

“Η κυβέρνηση αναδεικνύεται ως ο φορέας που επιλύει τα προβλήματα των πολιτών, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει ολιστικά την ακρίβεια,” τόνισε σε δηλώσεις της η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών, Μαρία Συρεγγέλα.

Όπως φαίνεται η «ολιστική» αυτή αντιμετώπιση δεν είναι και τόσο αποτελεσματική , καθώς οι πολίτες υποφέρουν κάθε μέρα και περισσότερο από το φαινόμενο της ακρίβειας.

Η κυρία Συρεγγέλα, συμμετέχοντας στην εκπομπή «MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ», αναφέρθηκε σε “συστηματικές προσπάθειες” της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ακρίβειας. Επισήμανε παραδείγματα όπως το «Καλάθι του Νοικοκυριού», η «Μόνιμη Μείωση Τιμής», οι 20.000 έλεγχοι από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α., πρόστιμα 40 εκ. ευρώ σε τράπεζες, άνω των 20 εκ. ευρώ πρόστιμα σε πολυεθνικές, αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους από 1-1-2024, ξεπάγωμα τριετιών και αύξηση του κατώτατου μισθού.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Ακρίβεια και εγκληματικότητα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης (vid)

Σε ερώτηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, η κυρία Συρεγγέλα ανέφερε πως γίνονται προσπάθειες και ξεκίνησε ο διαγωνισμός για κάμερες που θα φέρουν οι αστυνομικοί. Επιπλέον, υπογράμμισε την αύξηση της στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων (ΑΤ) και τη συμμετοχή αποφοίτων της Ακαδημίας. Αναφέρθηκε επίσης στην αποχώρηση πολλών αστυνομικών από τα επίσημα πρόσωπα για την ενίσχυση των ΑΤ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ