«Είμαι 17 ετών, μην με αφήσεις να πεθάνω» – Η εμπειρία που σημάδεψε τον Νικήτα Κακλαμάνη (vid)

«Είμαι 17 ετών, μην με αφήσεις να πεθάνω»

Μία συγκλονιστική ιστορία που σημάδεψε τη μετέπειτα πορεία του αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Νικήτας Κακλαμάνης.

Πρόκειται για έναν 17χρονο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του και λίγο πριν τον παρακαλούσε να κάνει ό, τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να ζήσει.

«Εγώ μάλλον είμαι προς το τέλος της πολιτικής μου σταδιοδρομίας. Είμαι 77 χρονών, με έχει τιμήσει χρόνια ο κόσμος, κάποια στιγμή θα φύγω από την πολιτική. Κι έχω αποφασίσει να γράψω ένα βιβλίο, όχι βαθυστόχαστο και τέτοια, αλλά τις αναμνήσεις από την ιατρική», είπε αρχικά ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στο One Channel.

Και εξήγησε στη συνέχεια: «Εγώ έχω μία ειδικότητα δυσάρεστη. Είμαι ογκολόγος- ακτινοθεραπευτής, άρα όλοι οι ασθενείς μου είχαν να κάνουν με καρκίνο.

Βεβαίως έχει εξελιχθεί τόσο πολύ η επιστήμη… Αλλά τι είχα καταλάβει; Ότι απέναντι στον καρκίνο ισοπεδώνονται τα πάντα.

Είτε είσαι η Μελίνα Μερκούρη είτε είσαι ο Ωνάσης είτε είσαι μια απλή γυναίκα από ένα χωριό κι έχεις καρκίνο του μαστού η αντίδραση είναι ίδια. Κι έχω βρει και τον τίτλο. “Η δημοκρατία του καρκίνου”».

«Και θα γράψω ιστορίες ξεκινώντας από όταν ήμουν νέος γιατρός, έκανα ειδικότητα και εφημέρευα. Τότε ήταν ένα 17χρονο παιδί με λέμφωμα που κατά τη διάρκεια της βάρδιάς μου έφυγε από τη ζωή και θυμάμαι που καθόμουν δίπλα στο κρεβάτι, ήξερα ότι έφευγε, και αυτό μου κρατούσε τα χέρια και μου ‘λεγε “είμαι μόνο 17 χρονών μη με αφήσεις να πεθάνω. Αυτό σφράγισε την πορεία μου ως γιατρός», κατέληξε εμφανώς συγκινημένος.

«Είμαι 17 ετών, μην με αφήσεις να πεθάνω»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ