Ανησυχητική κλιμάκωση της έντασης στη Γάζα

Ανησυχητική κλιμάκωση της έντασης στη Γάζα. Άλλη μια νύχτα κόλασης έζησε η Λωρίδα της Γάζας, με τους Ισραηλινούς να διεισδύουν από διάφορα τμήματα στον παλαιστινιακό θύλακα και να συγκρούονται με μαχητές της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Οι Ισραηλινοί έκαναν στοχευμένες επιθέσεις σε σπίτια, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων αμάχων, ενώ τουλάχιστον σε μία περίπτωση έβαλαν και εναντίον διασωστών που είχαν σπεύσει για να απεγκλωβίσουν τραυματίες από τα ερείπια-επίθεση που έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, γίνονται εκκαθαριστικές επιχειρήσεις από τον στρατό και εποίκους με στόχο παλαιστινιακές κοινότητες και το τελευταίο 24ωρο παρατηρείται ανησυχητική κλιμάκωση της έντασης.

Οι κυριότερες εξελίξεις στο στρατιωτικό επίπεδο είναι οι εξής:

Ανησυχητική κλιμάκωση της έντασης στη Γάζα

Τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό του σπιτιού που ανήκε στην οικογένεια του Αμπού Σαμάλα, κοντά στην έδρα των ιατρικών υπηρεσιών στην περιοχή Ζαουάιντα στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA. Μεταξύ των θυμάτων είναι πολλά παιδιά.

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι 7 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν από επίθεση των ισραηλινών εναντίον κατοικίας στην περιοχή Ζεϊτούν της Λωρίδας της Γάζας.

Οι Ισραηλινοί πλήττουν και την περιοχή όπου βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο της Γάζας, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Τρία παιδιά σκοτώθηκαν και άγνωστος αριθμός αμάχων τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό με στόχο κατοικία στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Οι Ταξιαρχίες αλ Κασάμ, το ένοπλο σκέλος της Χαμάς ανακοίνωσε ότι μαχητές συγκρούονται με Ισραηλινούς στρατιώτες στο νότιο τμήμα της Γάζας, όπου επλήγησαν με βλήματα Al-Yassin-105 τέσσερα οχήματα του ισραηλινού στρατού. Η Αλ Κασάμ ανακοίνωσε επίσης ότι έπληξε ένα ισραηλινό άρμα μάχης και μία μπουλντόζα που επιχειρούσαν στη βορειοδυτική Γάζα.

Στη διάρκεια της νύχτας οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν τα βορειοδυτικά προάστια της πόλης της Γάζας, όπου έγιναν σφοδρές μάχες μεταξύ μαχητών της Χαμάς και των Ισραηλινών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ