Αποκάλυψη: Τα radar δεν έπιασαν τους 40ρηδες που ετοιμάζονται για τον πολιτικό φορέα που θα νικήσει τη Δεξιά – Ποιοι είναι, ποιος είναι ο στόχος τους

Periodista

*Η φωτογραφία επάνω είναι από τη συμπλοκή στελεχών της νεολαίας ΠΑΣΟΚ το 2000 σε ένα συνέδριο δυνατών συγκινήσεων, στο 4ο συνέδριο της νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Η εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και η συντριβή και παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, του χαρισματικού ηγέτη, που ήταν η συγκολλητική ουσία στην υπόθεση του κόμματος της αξωιματικής αντιπολίτευσης, έχουν δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Πρόκειται για εξελίξεις που περνούν κάτω από τα ραντάρ του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, αλλά και των media, που δήθεν κόπτονται για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης.

Όμως, αυτό είναι το πλεονέκτημα εκείνων που ήδη από τις εκλογές της 21ης Μαΐου συζητούν, “ζυμώνονται” και οργανώνονται, ώστε να συγκροτηθεί εκείνος ο πόλος στα πολιτικά πράγματα του τόπου θα θα νικήσει τη Δεξιά.

Ποιοι είναι αυτοί;

Αποκαλύπτουμε, ότι ήδη από το βράδυ της 21ης Μαΐου, των πρώτων δηλαδή εκλογών, στις οποίες κατεγράφη ο θρίαμβος Μητσοτάκη και η συντριβή του Αλέξη Τσίπρα, στελέχη προερχόμενα κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από άλλους προοδευτικούς χώρους, η γενιά των σαραντάρηδων, των συνομήλικων του σημερινού προέδρου του πάλαι ποτέ κραταιού πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκου Ανδρουλάκη, πρόσωπα που έδρασαν πριν από περίπου 20 χρόνια μέσα από τις τάξεις της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, στελέχη, επιστήμονες, διανοούμενοι, πολιτικά στελέχη που συσχετίστηκαν είτε στο παρελθόν, είτε πρόσφατα με τον ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ακόμη και πρόσωπα μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, συζητούν και οργανώνονται για το αύριο του χώρου.

Η βασική διαφοροποίηση από τα χρεοκοπημένα ιδεοληπτικά γκρουπούσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ του 3%, της χαζοχαρούμενης “ηττημένης” Αριστεράς, είναι ότι οι παραπάνω κύκλοι προσωπικοτήτων έχουν γαλουχηθεί σε συνθήκες “εθισμού” κατατρόπωσης της Δεξιάς από το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος.

Αν θέλετε έχουν το “know how” να κερδίζουν την Δεξιά.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η αναζήτηση μίας προσωπικότητας που θα διαδραματίσει το ρόλο του ηγέτη. Θα πρόκειται για πρόσωπο με χαρακτηριστικά υψηλού συμβολισμού για τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς.

Πως θα κινηθούνΟ τρόμος του Ανδρουλάκη

Ποιος είναι, όμως, ο αντικειμενικός σκοπός;

Τρεις είναι οι στόχοι που βρίσκονται υπό συζήτηση.

  1. Είτε διεκδίκηση ηγετικού ρόλου στον ΣΥΡΙΖΑ ή αν θέλετε στο νέο ΣΥΡΙΖΑ, βραχυμεσοπρόθεσμα
  2. Είτε ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, μεσομακροπρόθεσμα
  3. Είτε ανακατάληψη του ΠΑΣΟΚ, μακροπρόθεσμα

Τα δύο τελευταία σενάρια προκαλούν κυριολεκτικά τρόμο στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ακόμη και αν δεν γνωρίζει, μπορεί να φανταστεί ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που δείχνει να μην μπορεί να περιορίσει προς όφελος του κόμματός του, ακόμη και τον διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ, ποιοι βρίσκονται πίσω από την κίνηση που περιγράψαμε παραπάνω.

Πρόκειται κυριολεκτικά για έναν εφιάλτη. Γιατί; Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένα παιδί του “εκσυγχρονιστικού σωλήνα”, ένας κρυφοδεξιός που το έφερε η μοίρα να ηγείται του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Οι απέναντι, εκείνοι που σήμερα συγκροτούνται και ετοιμάζονται είναι Ανδρεοπαπανδρεϊκοί και όχι μόνο. Ο Ανδρουλάκης ξέρει. Εκείνοι ξέρουν καλύτερα…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ