Έτσι έγινε η επίθεση στο Γκάζι: Τι υποστηρίζει ο 33χρονος που συνελήφθη

Την δική του πλευρά για τα γεγονότα που προηγήθηκαν της αιματηρής επίθεσης στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου, δίνει ο 33χρονος συνοδηγός και συνεργός της συμπλοκής που συνελήφθη αργά το βράδυ της Κυριακής.

Μέσω της δικηγόρου του, Σταματία Μάρκου, ο 33χρονος περιγράφει τι προηγήθηκε της επίθεσης, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος είχε περιορισμένη συμμετοχή και δεν γνώριζε πως ο φίλος του, και δράστης της επίθεσης που πυροβόλησε εν ψυχρώ τους τρεις νεαρούς από την Κρήτη σε κοντινή απόσταση στο κεφάλι, οπλοφορούσε.

Όλα ξεκίνησαν, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Μάρκου, όταν οι δύο επιβαίνοντες στο ανθρακί τζιπ πέρασαν δίπλα από την παρέα των Κρητικών. Από την κίνηση του οχήματος εκτοξεύθηκε μία ποσότητα νερού προς την παρέα, με αποτέλεσμα ένας εκ των Κρητικών να εξυβρίσει με μία συγκεκριμένη φράση τον οδηγό, πετώντας του παράλληλα ένα μπουκάλι νερό. Οι δύο δράστες, έχοντας ανοιχτά τα τζάμια του αυτοκινήτου, άκουσαν τι ειπώθηκε. Ο οδηγός θύμωσε και σταμάτησε το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την κ. Μάρκου, ο 33χρονος υποστηρίζει πως αρχικά δεν είχε σκοπό να βγει από το όχημα, ωστόσο, επειδή γνώριζε πως ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, βγήκε με σκοπό να μεσολαβήσει για να μην εκτραπεί η λεκτική αντιπαράθεση.

Αυτό που ακολούθησε, σύμφωνα πάντα με τα όσα περιέγραψε η κ. Μάρκου, ήταν μία συζήτηση μεταξύ του ενός Κρητικού και του 33χρονου, στην οποία δόθηκαν εξηγήσεις και θεωρήθηκε λήξαν το συμβάν. Κάνοντας όμως την κίνηση να επιστρέψουν εντός του αυτοκινήτου, πλησιάζουν οι άλλοι δύο νεαροί Κρητικοί και ο ένας εξ’ αυτών φτύνει στο πρόσωπο τον 33χρονο, ο οποίος αντιδράει χαστουκίζοντάς τον. Την ίδια ώρα, ο άλλος νεαρός Κρητικός γρονθοκοπεί τον οδηγό, με αποτέλεσμα να ανοίξει πυρ.

Την Τετάρτη η απολογία του

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε χθες ο 33χρονος και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη το πρωί. «Δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των τριών νέων.

Η ανακρίτρια εξέδωσε επίσης ένταλμα σύλληψης κατά του 37χρονου δράστη, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ