Ανίκανη η κυβέρνηση να πατάξει οπαδική βία και οργανωμένο έγκλημα

Ανίκανη να φανεί αντάξια στο βασικό της αφήγημα, δηλαδή στην ασφάλεια των πολιτών, εμφανίζεται η κυβέρνηση καθώς τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι στον τομέα αυτό επικρατεί «μπάχαλο».

Τις τελευταίες μόνο ημέρες, η κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη τα όσα συνέβησαν στο Γκάζι, όπου τρεις άνδρες από την Κρήτη πυροβολήθηκαν από μέλη συμμορίας, στον Ασπρόπυργο, όταν ένας άνδρας της ΔΙΑΣ έχασε την ζωή του σε καταδίωξη, ενώ την ίδια ώρα σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο αστυνομικός που δέχθηκε την ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι από έναν 18χρονο φίλαθλο σε αγώνα βόλεϊ.

Οι άνδρες της αστυνομίας διαδηλώνουν αντιδρώντας στην φύλαξη των γηπέδων, ενώ το αρμόδιο υπουργείο εμφανίζεται να επαναφέρει παλιά μέτρα για τη φύλαξη των γηπέδων. Μέτρα τα οποία δεν εφαρμόστηκαν με αποτέλεσμα μόνο αυτή τη χρονιά να έχουμε τρεις νεκρούς πολίτες και αστυνομικούς μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Οι δημοσκοπήσεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έρχονται να επιβεβαιώσουν ακριβώς αυτή την αίσθηση που υπάρχει στους πολίτες. Ότι η κυβέρνηση δεν τα πάει καλά στα θέματα της ασφάλειας παρά το γεγονός ότι στην ατζέντα της ήταν από τα πρώτα θέματα.

Για παράδειγμα στη δημοσκόπηση της OPINION POLL, πέρα από τα προβλήματα της ακρίβειας και της οικονομίας τα οποία βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις με ποσοστά 60% και 37% αντίστοιχα, τρίτο θέμα που απασχολεί τους πολίτες είναι η εγκληματικότητα με ποσοστό 24%.

Σημαντικό στοιχείο των δημοσκοπήσεων είναι και το γεγονός ότι η ανησυχία των πολιτών για τα θέματα της ασφάλειας έχει αρχίσει να καταγράφεται εδώ και καιρό. Όπως σημείωναν στελέχη δημοσκοπικών εταιρειών εδώ και μήνες το θέμα αυτό έχει περάσει τη βάση, δηλαδή το 10% και διαρκώς ανεβαίνει.

Προφανώς τα όσα συμβαίνουν τελευταία έχουν εκτοξεύσει στα ύψη την ανησυχία του κόσμου, καθώς σε καθημερινή βάση υπάρχουν βίαια γεγονότα τα οποία επισκιάζουν την ήδη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών.

Οι πολίτες, είναι φανερό πως δεν πιστεύουν τα μέτρα που έχει φέρει η κυβέρνηση, το 39,6% θεωρεί ότι τα μέτρα δεν θα αποδώσουν, ενώ το 26,8% πιστεύει ότι θα αποδώσουν λίγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν τα προβλήματα της ακρίβειας μαζί με τα θέματα της ασφάλειας μπορεί να πυροδοτήσουν εξελίξεις, παρά το γεγονός ότι την συγκεκριμένη στιγμή η κυβέρνηση εμφανίζεται να μην απειλείται από κανέναν.

Όπως επισημαίνουν ωστόσο τα κυβερνητικά στελέχη εάν κάποια στιγμή το κλίμα δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση κορυφωθεί – κυρίως εξ αιτίας της ακρίβειας- τότε δεν αποκλείεται το θέμα της ασφάλειας να μετρήσει ιδιαίτερα στην αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου. Παράλληλα, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ