Άγνωστο τι θέλει να «εξηγήσει» ακριβώς ο Μητσοτάκης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να αναβάλλει την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, παρά τις προτάσεις αυτό να συμβεί μετά τις ευρωεκλογές. Η αναβολή φαίνεται να οφείλεται σε ενστάσεις εντός του κόμματος, καθώς αρκετοί υπουργοί και βουλευτές εκφράζουν αντίθεση.

Άγνωστο τι θέλει να εξηγήσει ακριβως ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι πρέπει πρώτα να εξηγηθούν οι προθέσεις της κυβέρνησης, και έπειτα να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα. Ο πρωθυπουργός δεν πείθει πάντως με την συγκεκριμένη «δικαιολογία» καθώς κανείς δεν καταλαβαίνει τι είναι αυτό που θέλει να «εξηγήσει» στην κοινωνία. Προφανώς «τρέμει» το πολιτικό κόστος.

Οι πληροφορίες υποδηλώνουν ότι ενστάσεις από μέλη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και από τη λεγόμενη “λαϊκή δεξιά,” ανακόπτουν την υποβολή του νομοσχεδίου.

Το κεντρικό επιχείρημα υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή δεν πρέπει να ληφθεί βάσει εκλογικών σκοπιμοτήτων και πολιτικού κόστους. Σε περίπτωση που το νομοσχέδιο δεν κατατεθεί μέχρι τον Φεβρουάριο, υπάρχει η πιθανότητα να προχωρήσει μετά τις ευρωεκλογές.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να επικοινωνήσει την αναγκαιότητα της νομοθεσίας για τον γάμο των ομόφυλων, ενώ ορισμένες ενστάσεις προέρχονται από το ζήτημα της τεκνοθεσίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Παρέμβαση Κασσελάκη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών: «Δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς»

Παρόλα αυτά, υπογραμμίζεται ότι η ψήφος θα είναι κατά συνείδηση για τους βουλευτές, εκτός από τους υπουργούς που μπορεί να υπόκεινται σε κομματική πειθαρχία. Δηλαδή και ψήφος κατά συνείδηση και… κομματική πειθαρχία(;)

Η κυβέρνηση φαίνεται να επιδιώκει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο, ενώ το ΚΚΕ έχει εκφράσει θετική στάση προς το ζήτημα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ