«Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση» με τον… αμετανόητο Συρίγο

Η κυβέρνηση τα «γυρίζει» άρον άρον για τις δηλώσεις Συρίγου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανταποκρίθηκε στη συζήτηση γύρω από τις δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Άγγελου Συρίγου σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Ο Συρίγος είχε δηλώσει ότι κάποιες διατάξεις της Συνθήκης είναι παρωχημένες.

Ο Μαρινάκης υποστηρίζει ότι η Συνθήκη της Λωζάνης αποτελεί ένα στέρεο διεθνές νομικό θεμέλιο που ρυθμίζει τις σχέσεις στην ευρύτερη περιοχή. Αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν υποστηρίζει καμία αναθεώρηση της Συνθήκης και ότι η χώρα παραμένει αντίθετη σε οποιονδήποτε αναθεωρητισμό.

Η συζήτηση αυτή, όπως υποστηρίζουν πολλοί, μπορεί να αξιοποιηθεί μελλοντικά από την πλευρά της Τουρκίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να καλύψει τις δηλώσεις Συρίγου

Επιπλέον, τονίζει ότι ο τρόπος που διατυπώθηκαν οι δηλώσεις του Συρίγου… απαιτεί προσοχή, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για έναν πολιτικό που έχει πολλά χρόνια εμπειρίας στο δημόσιο βίο. Αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση προτιμά να αποφεύγει παρερμηνείες και διαστρεβλώσεις.

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Μαρινάκης αντιδρά στις δηλώσεις του περί “πατριωτικής αριστεράς”. Επισημαίνει τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και ρωτά αν υπάρχει ενδεχόμενη συνεργασία με την Ελληνική Λύση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ