Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Τι θέλει η κυβέρνηση και τι οι «εσωτερικοί» αντίπαλοι


Με την έναρξη της νέας χρονιάς, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα από τα πιό δύσκολα νομοθετήματα της θητείας της, τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και το θέμα της τεκνοθεσίας. Παρά τη δήλωση του πρωθυπουργού να προχωρήσει γρήγορα με αυτήν την πρωτοβουλία, τα μηνύματα που λαμβάνει από τους ψηφοφόρους της ΝΔ είναι αρνητικά.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτή είναι μία μεταρρύθμιση που δεν θα εγκαταλειφθεί, παρά τυχόν εσωτερικούς αντιπάλους.

Το νομοσχέδιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή και ευρωπαϊκή εμπειρία, με στόχο την ψήφιση του μέσα στον Ιανουάριο. Σημειώνεται ότι 15 από τα 27 κράτη της Ε.Ε. έχουν ήδη νομικά αναγνωρίσει το δικαίωμα του γάμου για ομόφυλα ζευγάρια και της τεκνοθεσίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Αποκαλυπτικός ο Παύλος Μαρινάκης για τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Παρά τις δηλώσεις της κυβέρνησης, πολλοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει ασάφεια στη στάση της, με αντιφατικές δηλώσεις. Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι διστάζει και επιδιώκει περισσότερο χρόνο προκειμένου να πάρει αποφάσεις.

Ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τις αντιδράσεις εντός του κόμματός του, με περίπου 140 βουλευτές να εκφράζουν αντίθεση. Παρά ταύτα, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι σχεδιάζει να μην ασκήσει πίεση στους βουλευτές, ενώ ορισμένοι έχουν ήδη εκφράσει δημόσια τις διαφωνίες τους.

Η διαδικασία περνά από την αντιμετώπιση του θέματος της υιοθεσίας, που αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο. Η πλειονότητα των ψηφοφόρων της ΝΔ εκφράζει αρνητική στάση προς την νομική αναγνώριση του γάμου ομόφυλων και της τεκνοθεσίας, με το αρνητικό κλίμα να είναι πιο έντονο στις πιο παραδοσιακές ηλικίες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ