Χρυσοχοΐδης για Τέμπη: «Να αφεθεί απερίσπαστη η Δικαιοσύνη να ερευνήσει την τραγωδία»

Στην εν εξελίξει έρευνα της Δικαιοσύνης για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών παρέπεμψε στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος διατέλεσε υπουργός Μεταφορών την περίοδο 2013-2015.

Ο πρώην υπουργός ζήτησε να αφεθεί απερίσπαστη η Δικαιοσύνη να ερευνήσει το τραγικό δυστύχημα, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί σε γεγονότα τα οποία, όπως είπε, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει.

«Δεν μπορώ να αναφερθώ σε ένα γεγονός το οποίο αναζητά όλες τις πτυχές του η Δικαιοσύνη για να βρει την αλήθεια. Είναι τόσο κρίσιμο, τόσο οδυνηρό και το αναζητεί η Δικαιοσύνη», επεσήμανε και συμπλήρωσε πως σε ότι αφορά στη σύμβαση «717» για την τηλεδιοίκηση δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι συνέβη μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Μεταφορών στις αρχές του 2015.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι ο σιδηρόδρομος διέπεται από κανόνες σε όλα τα στάδια, ενώ σημείωσε πως και με πλήρη συστήματα έχουν συμβεί ατυχήματα, καθώς «είναι πολυπαραγοντικό το θέμα». Όπως είπε, «δυστυχήματα και ατυχήματα συμβαίνουν και σε χώρες προηγμένες χώρες με πλήρη και προηγμένα συστήματα τηλεδιοίκησης».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, εν μέσω μνημονίων, λέγοντας πως είχε καταστραφεί όλο το σύστημα σηματοδότησης, υπήρχε θέμα ασφάλειας και λειτουργικότητας, με αποτέλεσμα να έχουμε ατυχήματα, μικρούς εκτροχιασμούς.

«Κάθε 20 με 30 μέρες επιχειρούσα να κρατώ σε επαγρύπνηση τους υφισταμένους μου σε ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα θέματα ασφαλείας», είπε και αναφέρθηκε στα προβλήματα χρηματοδότησης, αλλά και στις μετατάξεις χιλιάδων εργαζομένων από τον ΟΣΕ, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ