Βαθαίνουν οι ρωγμές στη Νέα Δημοκρατία – Ποιοί βρίσκονται απέναντι από τον Μητσοτάκη

Βαθαίνουν οι ρωγμές στη Νέα Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει επίσημα τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και παρουσιάζει το συνολικό πλαίσιο και τις επί μέρους ρυθμίσεις. Παράλληλα, φαίνεται να υπάρχουν ενδοκομματικές διαφωνίες, και ορισμένοι υπουργοί, όπως ο Μάκης Βορίδης, δείχνουν αντίθεση προς το νομοσχέδιο. Ο Βορίδης αναφέρει ότι οι θέσεις του είναι απόψεις αρχών και δεν μπορούν να αλλάξουν, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησής του. Επίσης, προβληματισμούς εκφράζουν και άλλα στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο Υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης και άλλοι.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται να ανησυχεί για την ενδυνάμωση του Αντώνη Σαμαρά, που έχει εκφράσει αντίθεση στο νομοσχέδιο. Επίσης, παρουσιάζονται προβλήματα σχετικά με τη στάση των υπουργών σε περίπτωση απουσίας τους κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να περιορίσει τις διαφωνίες και να διατηρήσει την ενότητα του κόμματος, ενώ η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αναμένεται να είναι έντονη.

Υπενθυμίζεται ότι διαφωνίες για το θέμα της τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν εκφράσει επίσης βουλευτές του κόμματος, όπως ο Κ. Καραγκούνης, η Αν. Καραμανλή, ο Αν. Κατσανιώτης, ο Μ. Λαζαρίδης, ο Ν. Μηταράκης, ο Μ. Χαρακόπουλος, ο Μ. Χρυσομάλλης.

Επιπλέον, ο Θάνος Πλεύρης εκφράζει ανοικτά τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς διαφωνεί ακόμα και με τον γάμο γενικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ