Υπάρχει αντίπαλος για τον Κυριάκο;

Σε μία χρονιά όπου o μισός πλανήτης θα ψηφίζει, η απάντηση σε ένα ερώτημα θα καθορίσει κατά κύριο λόγο την έκβαση των επόμενων εκλογών στην Ελλάδα: υπάρχει κάποιος άλλος να κυβερνήσει; Με τα σημερινά δεδομένα, η απάντηση είναι όχι. Το 2024 ο Κυριάκος δεν θα έχει αντίπαλο. Ούτε ο Κασσελάκης, ούτε ο Ανδρουλάκης, ούτε ο Κουτσούμπας, ούτε ο Βελόπουλος, ούτε η Κωνσταντοπούλου, ούτε ο Νατσιός, ούτε ο Στίγκας, ούτε ο Χαρίτσης, μπορούν να διαμορφώσουν μία πειστική πρόταση εξουσίας για το μέλλον της χώρας.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντιπολίτευση, αν και ένας στους τρεις πιστεύει ότι καλύτερος πρωθυπουργός είναι ο κανένας. Η δημοκρατία βρίσκεται σε κρίση. Εάν δεν υπάρξει μία μεγάλη ανατροπή, ο Κυριάκος και η ΝΔ έχουν ορίζοντα διακυβέρνησης το 2031. Η άρνηση των κομμάτων που συγκροτούσαν την προοδευτική παράταξη να αποδεχτούν την πραγματικότητα και να συνεργαστούν για να ανατρέψουν την πολιτική ηγεμονία της ΝΔ, θέτει τους επικεφαλής τους προ των ευθυνών που ανέλαβαν.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Πολλά προβλήματα «κουβαλά» η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο 2024

Όσοι υποσχέθηκαν ότι μπορούν να ασκήσουν μόνοι τους αξιόπιστη αντιπολίτευση και ότι θα νικήσουν τον Κυριάκο, ήρθε η ώρα να το κάνουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι ο ίδιος τους ο εαυτός. Η αποδοχή τους από την κοινωνία είναι υποπολλαπλάσια ακόμα και από τη σημερινή εικόνα των κομμάτων που εκπροσωπούν. Με άλλα λόγια, με κάποιον άλλον αρχηγό τα κόμματά τους θα μπορούσαν να πάνε πολύ καλύτερα.

Διαβάστε περισσότερα στο Slpress.gr

ΠΗΓΗSLpress.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ