«Τραγωδία» η εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου στη Ράνια Τζίμα – Απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση «φωτιά» και έριξε την ευθύνη της συντριβής στον Τσίπρα (vid)

Μόνο ως τραγική μπορεί να περιγράψει κανείς τη νέα τηλεοπτική εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου, αυτή τη φορά στο Mega Channel και στη Ράνια Τζίμα.

Η υποψήφια για την ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο για τις αντικειμενικές ευθύνες που είχε ως τομεάρχης οικονομίας στο πεδίο της αποτυχίας να πειστούν για το πρόγραμμα του κόμματος οι πολίτες, απέφυγε να απαντήσει, ρίχνοντας έτσι την αποκλειστική ευθύνη στον απερχόμενο πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς ήδη στο διαδίκτυο έχει ξεσπάσει οργισμένες αντιδράσεις από μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που αντιλαμβάνονται πλέον πολύ καθαρά ποιοι είναι εκείνοι που έπαιξαν βρόμικο ρόλο ώστε να παραιτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας για τη διαμόρφωση των εσωτερικών ισορροπιών στον ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών, εφόσον αναδειχθεί η ίδια πρόεδρος του κόμματος, ανέφερε πως «θα έχουμε ένα κόμμα με κανόνες, οι οποίοι θα ισχύουν από τον πρόεδρο μέχρι το κάθε μέλος».

«Προφανώς θα έχουμε εσωκομματική δημοκρατία, αλλά άπαξ και λαμβάνεται μία απόφαση, αυτή θα μας δεσμεύει και θα τηρείται από όλους», ξεκαθάρισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία για την εκλογή της: «Εκτιμώ ότι μπορεί να διαμορφωθεί μία πλειοψηφία σε ό,τι αφορά το εκλογικό σώμα προς τη δική μου υποψηφιότητα».

Σημείωσε πως το γεγονός ότι υπάρχουν πέντε υποψήφιοι πιθανότατα θα οδηγήσει και σε δεύτερο γύρο εκλογών.

«Αυτό που έχω δει από τις περιοδείες μου είναι ότι έχει διαμορφωθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ για τη δική μου υποψηφιότητα», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως υποστήριξε, «ο ΣΥΡΙΖΑ με εμένα πρόεδρο μπορεί να διαμορφώσει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία και έτσι η κοινωνία θα δείξει την πόρτα εξόδου στον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία».

Για τη διπλή ήττα στις εκλογές

Σχολιάζοντας τη διπλή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και τα αίτια αυτής, ανέφερε αρχικά πως εκτιμά ότι «ο κ. Μητσοτάκης εμπέδωσε στην κοινωνία ένα αίσθημα ότι αυτό που ζούμε είναι το καλύτερο που μπορούμε να έχουμε κι ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία εναλλακτική διέξοδος».

Όσο για το πώς θα καταφέρει η ίδια να πείσει την κοινωνία, όταν δεν το κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας, η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε πως επιμένει «ότι δεν πρέπει να βάζουμε το ζήτημα στο όνομα, αλλά στο αν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη στο χώρο μας».

«Προφανώς εξασθένισαν οι δεσμοί μας με την ελληνική κοινωνία. Οι πολίτες θέλουν να τους δείξουν ένα δρόμο ρεαλιστικό και βιώσιμο για μία άλλη προοπτική. Έτσι λοιπόν βλέπω την αγωνία και την ανάγκη πολλών που δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι άνθρωποι που θέλουν να υπάρχει μία άλλη διέξοδος στην χώρα, να προσέρχονται, να ακούνε και να κάνουν κριτική. Βλέπω ότι διαμορφώνεται μία κοινωνική διάθεση να υπάρξει μία ισχυρή δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Απίθανη» η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Η Έφη Αχτσιόγλου κλήθηκε από το MEGA να σχολιάσει πόσο πιθανή είναι μία μελλοντική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διαμορφωθεί ένας πόλος απέναντι στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Εμείς απλώσαμε – το προηγούμενο διάστημα – πολλαπλώς το χέρι προς τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Κράτησαν μία στάση που έκαναν μάλλον μονομέτωπο προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ την προηγούμενη περίοδο λειτουργούσαν μάλλον συμπληρωματικά προς την Νέα Δημοκρατία, ψηφίζοντας το 80% των νομοσχεδίων», απάντησε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε πως «ενώ προεκλογικά έλεγαν ότι μπορούν να συνεργαστούν εξίσου με τη ΝΔ, εντέλει, τελείως καιροσκοπικά, άλλαξαν αυτή τη γραμμή μετά τις εκλογές, επειδή είδαν μία αύξηση στα ποσοστά τους και είπαν ότι δεν συνεργάζονται. Αυτή δεν είναι μία σοβαρή πολιτική θέση».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...