Τραγωδία αυτό που συμβαίνει στη Θεσσαλία

Μεγάλα προβλήματα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές του νομού Λάρισας μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες που χτύπησαν τον θεσσαλικό κάμπο, ενώ στην υποχώρηση της στάθμης των νερών ελπίζουν οι αρμόδιες αρχές στην Καρδίτσα για το δήμο Παλαμά, καθώς περιοχές αντιμετωπίζουν και σήμερα σοβαρά προβλήματα από την τελευταία κακοκαιρία Elias.

Στη Λάρισα το χωριό Σωτήριο, η Υπέρεια Φαρσάλων, το Αρμένιο, Χάλκη αλλά και μεγάλες εκτάσεις στο δήμο Κιλελέρ είναι πλημμυρισμένες με τις ζημιές να είναι τεράστιες σε σπίτια και καλλιέργιες. Ακόμη συνοικίες της πόλης της Λάρισας που είχαν πληγεί από τις πρώτες πλημμύρες, όπως η Γιάννουλη και ο Αγιος Θωμάς, βρίσκονται σε διαδικασία αποκατάστασης με μερίδα των κατοίκων να συνεχίζουν να καθαρίζουν τα σπίτια τους.

Την ίδια ώρα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνεχίζουν να επιχειρούν για την αποκατάσταση του οδικού δίκτυο στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Στην ΠΕ Λάρισας αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Λάρισα-Φάρσαλα και την ΠΕΟ Λάρισας- Βόλου και Φάρσαλα-Σταυρός-Δομοκός, ενώ μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν διαρκώς στην επαρχιακή οδό Καρυές- Χαλκιάδες, Πλατύκαμπος- Νίκαια, Χάλκη-Πλατύκαμπος. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν περιοχές και με το ζήτημα της δημόσιας υγείας, με τους φόβους μολύνσεων να συνεχίζονται στους κατοίκους.

Στην Καρδιτσα ολόκληρα χωριά έχουν εγκαταλειφθεί εκ νέου από τους κατοίκους, ενώ σε άλλα οι δρόμοι τους και οι αυλές των σπιτιών έχουν κατακλυστεί από νερά. Μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή και προχωρούν σε τεχνικές παρεμβάσεις όπου είναι αναγκαίο, για να εμποδιστεί η ροή των νερών προς κατοικημένες περιοχές.

Οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών δίνουν καθημερινή μάχη με τη λάσπη για να επιστρέψουν στην καθημερινότητα, με αρκετές δυσκολίες ενώ με μεγάλη ανησυχία και αγωνία αντιμετωπίζουν την επόμενη μέρα της επιβίωσης καθώς καλλιέργειες και ζωϊκό κεφάλαιο έχουν υποστεί ολοκληρωτικές καταστροφές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων δόθηκε προσωρινή πρόσβαση στη διασταύρωση με Κλεινό, προκειμένου να τοποθετηθεί γέφυρα belley, ενώ επιχειρούν τα συνεργεία της Περιφέρειας στο Παλιούρι Καλαμπάκας και στο ορεινό δίκτυο Καστανιά-Στεφάνι -Πολυθέα μέχρι και τη Δέση, όπου υπάρχει σύνδεση με την εθνική οδό.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας οι θέσεις επέμβασης στο οδικό δίκτυο μετά την τελευταία κακοκαιρία Elias είναι: Καθαρισμός περιφερειακού δρόμου Καρδίτσας, διασταύρωση από 4ο χλμ επ. οδού με Κρύα Βρύση, σε Μεσενικόλα, Ιερά Μονή Κορώνης -διασταύρωση προς Μεσενικόλα, Καρδιτσομαγούλα -Αγ. Τριάδα , διασταύρωση προς Παλιούρι, Σοφάδες -Καρποχώρι, Μουζακι-Αργιθέα- όρια νομού ‘Αρτας, θέση Φανάρι, Πευκόφυτο-Πετρίλι- όρια νομού Καρδίτσας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ