Τράπεζες: Πλημμυροπαθείς όπως σεισμόπληκτοι – Και στο Αρκαλοχώρι μπλόκαραν 15 λογαριασμούς

Συνήθης πρακτική από τις τράπεζες είναι, όπως αποδεικνύεται, να κάνουν ότι δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία και να παρακρατούν λόγω χρεών αποζημιώσεις πληγέντων από φυσικές καταστροφές που όμως είναι ακατάσχετες.

Με αφορμή τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών για τράπεζες που παρακρατούν αποζημιώσεις πλημμυροπαθών, ο πρόεδρος σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδος Κρήτης, του Αρκαλοχωρίου δηλαδή που επλήγη σφοδρότατα πριν από δύο χρόνια από τον μεγάλο σεισμό, τόνισε μιλώντας στο OPEN ότι το ίδιο συνέβη πριν από λίγους μήνες και σ’ αυτούς.

«Οι τράπεζες μπλόκαραν 15 λογαριασμούς σεισμοπλήκτων τον Μάρτιο» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι ξεκάθαρα αναφερόταν ότι οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί είναι για ενίσχυση των σεισμοπλήκτων.

«Ενημερωθήκαμε και καταγγείλαμε το γεγονός και στην Ένωση Τραπεζών» ανέφερε. «Αναγκαστήκαμε μετά από 45 ημέρες αγώνα, να καταθέσουμε ανά πιστωτικό ίδρυμα – όπου είχαμε καταγγελίες – τα ΦΕΚ για το ακατάσχετο του λογαριασμού και έτσι μόνο καταφέραμε και ξεμπλοκαρίστηκαν οι λογαριασμοί» εξήγησε.

Ο πρόεδρος των σεισμοπλήκτων Αρκαλοχωρίου εξήγησε ότι υπάρχει ΦΕΚ, σύμφωνα με το οποίο κανένα πιστωτικό ίδρυμα, fund ή δημοτική επιχείρηση δεν μπορεί να κατάσχει αυτά τα χρήματα. «Να γνωρίζουν οι πολίτες ότι τα χρήματα αυτά, τα οποία προέρχονται από λογαριασμούς για τη στήριξη σεισμοπαθών ή πλημμυροπαθών είναι ακατάσχετα από όλους τους φορείς. Είναι δεδομένο αυτό και μπορούν να τα διεκδικήσουν με την κατάθεση ενός ΦΕΚ. Νομικό τμήμα η κάθε τράπεζα έχει, ας το πάρουν, ας το διαβάσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι οι πληγέντες είναι αναγκασμένοι να τα βάλουν με τις τράπεζες για να αποδείξουν τα αυτονόητα. Μάλιστα, όπως φαίνεται, αυτή είναι μόνο η αρχή του Γολγοθά που έχουν μπροστά τους.

«Το τι θα τραβήξουν να λέτε γιατί, όπως και σε εμάς, εξαγγέλθηκε το 6μηνο αναστολής πλειστηριασμών και 4 ημέρες πριν την αναστολή πλειστηριασμών ήρθαν τα κατασχετήρια. Τα ίδια έγιναν και στη Θεσσαλία» σημείωσε.

«Το 20% της κρατικής αρωγής – του δανείου μάλλον που πρέπει να δώσουν οι τράπεζες – πάλι καταχρηστικά δεν το δίνουν σε κανέναν σεισμόπληκτο. Το ίδιο θα γίνει και στη Θεσσαλία» κατήγγειλε τέλος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ