Το μυστήριο με το τι γνωρίζει ο 18χρονος κι αν φοβάται να μιλήσει – Ποιούς αναζητά η αστυνομία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του «σκληρού πυρήνα» πέντε ατόμων που φέρονται να έχουν οργανώσει και συντονίσει τις επιθέσεις των χούλιγκαν σε βάρος αστυνομικών έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» την περασμένη Πέμπτη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού των ΜΑΤ.

Ένα άτομο φέρεται να ήταν αυτό που οδήγησε τους οπαδούς στο πάρκινγκ του γηπέδου και αργότερα έδωσε το σύνθημα της επίθεσης, ενώ άλλο άτομο φέρεται να προμήθευσε τους χούλιγκαν με πολεμοφόδια, όπως βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, πέτρες κλπ.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, χρησιμοποιούν όλα τα διαθέσιμα μέσα για την ανεύρεση των παραπάνω προσώπων, ενώ την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου έχουν σταλεί για το αν έχει βρεθεί γενετικό υλικό ή δακτυλικά αποτυπώματα πάνω στα όσα εντοπίστηκαν εντός του γηπέδου.

«Ξέρει αλλά φοβάται να μιλήσει»

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του 18χρονου που συνελήφθη και ομολόγησε ότι έριξε φωτοβολίδα προς το μέρος των αστυνομικών, περιέπλεξε την υπόθεση ισχυριζόμενος ότι έχει την αίσθηση ότι 18χρονος γνωρίζει ποιος του έδωσε τη φωτοβολίδα αλλά φοβάται να μιλήσει»

«Έχει αναφέρει στην κατάθεσή του ότι ο συγκεκριμένος που του έδωσε τη φωτοβολίδα φορούσε full face και δεν τον αναγνωρίζει. Η δική μου αίσθηση είναι ότι φοβάται, ότι προφανώς και ξέρει ποιος του έδωσε τη φωτοβολίδα και φοβάται να μιλήσει», είπε ο Απόστολος Λύτρας.

Ο ίδιος σημείωσε πως ο 18χρονος δεν έιναι οργανωμένος οπαδός και πως η πολιτεία πρέπει να τον προστατεύσει για να μιλήσει.

«Ένα παιδί 18 χρόνων δεν ξυπνάει την Κυριακή και λέει “τι θα κάνω σήμερα, θα πάω το απόγευμα στο γήπεδο να σκοτώσω έναν αστυνομικό”. Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι καθοδηγούν αυτήν τη νοοτροπία και αυτήν τη συμπεριφορά.», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η κατάσταση του αστυνομικού

Στο μεταξύ, ο 31χρονος αστυνομικός παραμένει διασωληνωμένος στο κρατικό Νίκαιας σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τα 2 χειρουργεία στα οποία υπεβλήθη τις πρώτες ώρες μετά τον τραυματισμό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...