Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη

Με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι 60 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αστυνομικου των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να μελετήσει τη δικογραφία και να αποφασίσει για το εάν τότε καταστήσει κατηγορούμενους και για ποια αδικήματα.

Συγκεκριμένα, από τα 68 άτομα που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών, τα 63 άτομα κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε οπαδική βία, 4 για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και 1 άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αναμένεται να αποδοθούν σε 5 άτομα.

Μετά από πολύμηνες έρευνες προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη. Είναι ίσως η μεγαλύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για υπόθεση οπαδικής βίας, όπως μεταδίδει το EΡΤnews. Τα στοιχεία ξεπερνούν τις 3.000 σελίδες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, καθοριστικό ρόλο στη λύση του γρίφου έπαιξαν βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια «μίλησαν» και διάφορα πολεμοφόδια που είχαν εντοπιστεί έξω από το γήπεδο Μελίνα Mερκουρη και είχαν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς και από τις τουαλέτες του γηπέδου εκεί όπου είχαν βάλει φωτιά σε ρούχα προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...