Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν τον Κασσελάκη μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό – Το βρόμικο παρασκήνιο και ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Έρχονται γιορτές, αλλά δεν με βλέπω να ξεκουράζομαι. Θα κάνω ρεπορτάζ, όσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης θα λείπει στο εξωτερικό.

Θα κάνει μεγάλο τουρ ο Στέφανος σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Αυστραλία. Αλλά στην Αθήνα θα γίνονται πραγματάκια και τα πουλάκια που κελαηδούν χαρούμενα μου λένε ότι στο διάστημα της περιοδείας του θα σφραγιστεί και η εκπαραθύρωσή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, καλά διαβάσατε. Η ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ, ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

Νομίζετε, αναγνώστριες και αναγνώστες μου, συντρόφισσες και σύντροφοι, ότι οι Ομπρέλες και η Ομάδα Αχτσιόγλου ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ; ΛΑΘΟΣ. Ήταν μεγάλο πρόβλημα, αλλά υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει. Ένας κύκλος προσώπων απεργάζεται σενάρια αλλαγής ηγεσίας μετά τις ευρωεκλογές. Τόσο γρήγορα. Θα χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα το αρνητικό αποτέλεσμα που θα έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ποιος θα είναι επόμενος πρόεδρος; Κάποιοι ισχυρίζονται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο σχέδιο, που θέλει ολική επαναφορά του Αλέξη Τσίπρα. Αν συμβεί αυτό, τότε θα γυρίσουν και οι αποστάτες. Ωστόσο αυτό το σενάριο είναι αδύναμο και το διακινούν κύκλοι προσκείμενοι στο Μέγαρο Μαξίμου και στο σύστημα Μητσοτάκη

Ένα άλλο σενάριο – και εδώ αρχίζουν τα σοβαρά – κάνει λόγο για ανάδειξη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, του Νίκου Παππά. Προσέξτε, ο Νίκος Παππάς πήρε περίπου 8% στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. Πολύ μικρό ποσοστό για να κάνει κουμάντο. Και όμως, ήδη ο Στέφανος Κασσελάκης έχει παραδώσει το κόμμα στο σύστημα Παππά. Τα όργανα συγκροτούνται συντριπτικά με ανθρώπους του Νίκου Παππά, ο οποίος έχει σμίξει και με τον Χρήστο Σπίρτζη – θυμάστε που απείχε πλήρως από τις εσωκομματικές εκλογές; – και οι κακές γλώσσες λένε ότι απεργάζονται σενάρια πολιτικής εξαφάνισης του Παύλου Πολάκη, ο οποίος είναι εμφανώς ριγμένος μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Ο πυρήνας τον ανθρώπων που βρέθηκαν εξαρχής στο πλευρό του Στέφανο Κασσελάκη βρίσκεται εκτός αυτή τη στιγμή.

Δίκαια μπορεί να αναφωνήσει κάποιος: “Τι έγινε ρε παιδιά;”.

Έγινε ότι εξελέγη ο Στέφανος Κασσελάκης και μία μειοψηφία παίρνει σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια της.

Παππάς και Σπίρτζης, που είναι μεν έμπειροι παίκτες, αλλά παραδοσιακά επιπόλαιοι με έμφυτη τάση να χύνουν στο τέλος την καρδάρα με το γάλα και να μην πίνουν νερό ενώ φτάνουν στη βρύση, “παίζουν μπάλα” ενόψει συνεδρίου, αλλά στο τέλος θα την πατήσουν. Περίεργος μου λένε ότι είναι και ο ρόλος των Βασιλειάδη και Σβίγγου, αλλά με αυτές τις περιπτώσεις θα ασχοληθώ σε άλλο επεισόδιο. Όταν επιστρέψει ο Κασσελάκης από την περιοδεία του στο εξωτερικό, θα τον περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Θα του χτυπήσουν την πλάτη φιλικά και θα του πουν: “Το κόμμα είναι δικό μας. Εσύ θα πας για ευρωβουλευτής”. Μετά ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί στις ευρωεκλογές, ο Στέφανος θα μείνει με τον Τάιλερ στις Βρυξέλλες και ο Νίκος ο Παππάς θα γίνει πρόεδρος. Εκτός αν γίνει ο Τεμπονέρας, γιατί ακούγεται και αυτό… Εκτός και αν είναι και ο Κασσελάκης στο κόλπο.

ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. ΣΑΣ ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ