Το μεσημέρι η ονομαστική ψηφοφορία για το μεταναστευτικό – Τα βλέμματα στον Αντώνη Σαμαρά

Σήμερα το μεσημέρι, στην ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία για τους μετανάστες με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη στάση του Αντώνη Σαμαρά.

Γαλάζιες διαρροές δεν αναμένεται να υπάρξουν μετά την επιβολή κομματικής πειθαρχίας από την κυβέρνηση με τους βουλευτές που βρίσκονται κοντά στον κ. Σαμαρά να διατυπώνουν μεν τις ενστάσεις τους να δηλωνουν ωστόσο, ότι θα την ψηφίσουν.

«Υπάρχει κάποιος άμεσος λόγος που πρέπει να γίνει αυτό τώρα; Άκουσα τον υπουργό, η αλήθεια είναι ότι το ελαιόλαδο μαζεύτηκε, άρα άμεση ανάγκη για εργατικά χέρια δεν υπάρχει!», είπε ο Μεσσήνιος Μίλτος Χρυσομάλλης, προτείνοντας η ρύθμιση να συζητηθεί μετά τις γιορτές για να βρεθούν τρόποι βελτίωσης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ η τροπολογία στέλνει το λάθος μήνυμα και δεν λύνει το πρόβλημα των εργατών γης.

Από το ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Μάντζος χαρακτήρισε «αναγκαία αλλά απολύτως καθυστερημένη» την τροπολογία, ενώ σφοδρή αντιπαράθεση με αναφορές στην ιστορία είχαν Δημήτρης Νατσιός και Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στέλνετε ένα μήνυμα σε όλα τα μήκη και πλάτη, ότι υπάρχει μια χώρα όπου μπορείτε να εισέλθετε παρανόμως και θα επιβραβευθείτε για αυτό», ανέφερε ο κ. Νατσιός, εκφράζοντας παράλληλα, την άποψη ότι η τροπολογία θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της πατρίδας. Επανήλθε δε, στο θέμα της «ροζ» ελληνικής σημαίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και η οποία με εντολή του Γιώργου Γεραπετρίτη αποσύρθηκε, κάνοντας λόγο για μια μικρή νίκη.

Πατριδοκαπηλεία καταλόγισε στον πρόεδρο της Νίκης ο Άδωνις Γεωργιάδης και επέμεινε ότι η τροπολογια για τους μετανάστες υπερασπίζεται το εθνικο συμφέρον, γιατι θέλει να βαλει ταξη στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και αποτελεί μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας.

«Ο παράνομος μετανάστης σήμερα είναι «κρυφός» μετανάστης αλλά από την ώρα που θα βάλει τα στοιχεία του στην πλατφόρμα ως εργάτης γης τότε το κράτος θα έχει τα στοιχεία του και θα γίνει πλέον «φανερός»., είπε ο υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενος στο θέμα της σημαίας ο Δημήτρης Μάντζος, ανέφερε ότι η απόφαση πάσχει σε τρία επίπεδα, δηλαδή νομικά κοινωνικά και πολιτικά και δείχνει ότι η κυβέρνηση λειτουργεί ως παραγγελιοδόχος της άκρας δεξιάς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...