Το «μασάζ» στους «γαλάζιους» βουλευτές έδειξε μεγάλο ρήγμα στη ΝΔ

Ολοκληρώθηκ χθες το… «μασάζ» της κυβέρνησης προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για το νέο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία…

Μεγάλος αριθμός βουλευτών παρά το «μασάζ» και τις αναλυτικές εξηγήσεις σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, οι διαφωνούντες, στην πλειοψηφία τους, τουλάχιστον, δεν φάνηκαν να αλλάζουν γνώμη.

Το γεγονός ότι η συζήτηση αυτή πραγματοποιήθηκε πριν καν τεθεί το επίμαχο νομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο, δείχνει την μεγάλη ανησυχία που επικρατεί στην ηγεσία της ΝΔ για τη στάση των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος που διαφωνούν με τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Η προσπάθεια που έκανε ο Άκης Σκέρτσος, και άλλα στελέχη της ΝΔ είχε ως αποτέλεσμα να μεταπειστεί μόνο ο βουλευτής Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει το νομοσχέδιο όταν αυτό έλθει προς ψήφιση.

Παρόμοια στάση αναμένεται να τηρήσουν η Έλενα Ράπτη, καθώς και η Ζωή Ράπτη καθώς και ο Λευτέρης Κτιστάκης, ο Ιάσωνας Φωτήλας, η Άννα Ευθυμίου και ο Γιώργος Σταμάτης.

Ο Θάνος Πλεύρης στον αντίποδα, φέρεται να τοποθετήθηκε επί μακρόν στην χθεσινή συζήτηση, επαναλαμβάνοντας το απαράδεκτο σχόλιο, ότι ο γάμος δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και υπενθυμίζοντας ότι το 2018 η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει το δικαίωμα αναδοχής και στα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, σημειώνοντας ότι «πρέπει να εξηγήσουμε γιατί αλλάζουμε θέση». Απο την άλλη δήλωσε ότι δεν υπάρχει… κανένα ρήγμα και ότι η ΝΔ είναι πανίσχυρη και δεν ξεκαθάρισε αν θα απέχει από την ψηφοφορία (κάτι στο οποίο μάλλον προσανατολίζεται ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης) ή αν θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Όλη διαδικασία είχε προκαλέσει και την αντίδραση του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος είχε ζητήσει συζήτηση σε επίπεδο Κ.Ο. παρότι ο συγκεκριμένος φαίνεται πως θα στηρίξει το νομοσχέδιο.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά το πρώτο «σεμινάριο» είχε αφήσει αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά κάτι που δείχνει ότι σε αντίθεση με όσα είπε ο κ. Πλεύρης, ρήγμα υπάρχει και είναι και πολύ… βαθύ.

Το «μασάζ» αυτό στους βουλευτές είναι μια απόπειρα της κυβέρνησης να αποτρέψει τις πολλές αρνητικές ψήφους, όταν το νομοσχέδιο έλθει στη Βουλή προς ψήφιση, οδηγώντας τες τουλάχιστον σε αποχή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ