Το Ισραήλ δολοφόνησε ανώτερο σύμβουλο των Φρουρών της Επανάστασης και το Ιράν υπόσχεται εκδίκηση για το έγκλημα

Ο Σαγιέντ Ραζί Μουσαβί, ανώτερος σύμβουλος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σκοτώθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έλαβε χώρα στα περίχωρα της Δαμασκού της Συρίας.

Ο Μουσαβί ήταν υπεύθυνος για τον συντονισμό της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Συρίας και Ιράν και ένας από τους παλαιότερους συμβούλους των Φρουρών στη Συρία. Μάλιστα, ήταν «μεταξύ εκείνων που συνόδευαν τον Κασέμ Σουλεϊμανί», τον επικεφαλής της επίλεκτης Δύναμης Κουντς των Φρουρών, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Ιράκ το 2020.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησαν το Ισραήλ πως θα πληρώσει για τη δολοφονία του Μουσαβί. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί κατηγόρησε το Ισραήλ ότι σκότωσε τον Μουσαβί και προειδοποίησε κι αυτός πως το Ισραήλ «θα πληρώσει σίγουρα για αυτό το έγκλημα». Όπως πρόσθεσε σε σχετική του δήλωση, «η ενέργεια αυτή είναι αναμφίβολα άλλη μια ένδειξη της ματαίωσης, της αδυναμίας και της ανικανότητας του σιωνιστικού καθεστώτος στην περιοχή».

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ πραγματοποιεί εδώ και χρόνια επιθέσεις στη Συρία εναντίον στόχων που υποστηρίζεται ότι συνδέονται με το Ιράν. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ιράν είπε ότι τα ισραηλινά χτυπήματα σκότωσαν δύο μέλη των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία που είχαν υπηρετήσει ως στρατιωτικοί σύμβουλοι εκεί.

Η επιρροή της Τεχεράνης στη Συρία έχει αυξηθεί από τότε που υποστήριξε τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμο που ξέσπασε στη χώρα το 2011.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ