Τι είπε στον Πρόεδρο της Αιγύπτου o Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εξελίξεις στη Γάζα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα γεγονότα στη Γάζα και την ένταση στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εξετάστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός εκφράζοντας την αυξανόμενη ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, υπογράμμισε τη στήριξη της Ελλάδας προς τις προσπάθειες της Αιγύπτου για την ασφαλή και άμεση παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Το αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Άδωνι δια στόματος… Τσιόδρα

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμησή του για την εποικοδομητική στάση της Αιγύπτου για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Οι δύο ηγέτες ανέφεραν την ανησυχία τους για την αυξανόμενη ένταση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου και συζήτησαν επίσης τις σχέσεις Αιγύπτου – Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες η Ελλάδα υποστηρίζει, έχοντας την Αίγυπτο ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ