Μακελειό με τουλάχιστον 73 νεκρούς στο Ιράν

Τους 73 έφτασαν οι νεκροί έπειτα από τουλάχιστον δύο εκρήξεις στην πόλη Κερμάν του Ιράν, κοντά σε νεκροταφείο όπου είναι θαμμένος ο δολοφονημένος διοικητής Κασέμ Σουλεϊμανί.

Οι εκρήξεις έγιναν στην 4η επέτειο από την δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί του ανθρώπου που ήταν για πάνω από δύο δεκαετίες επικεφαλής της Δύναμης Quds, του βραχίονα ξένων επιχειρήσεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) και σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο Ιράκ τον Ιανουάριο του 2020.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, εκτός των 73 νεκρών έχουν τραυματιστεί και άλλοι 170 άνθρωποι. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν δύο εκρήξεις στην πόλη Κερμάν κοντά στο νεκροταφείο.

Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν οι εκρήξεις είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας ή αν είναι εκρήξεις από αγωγούς φυσικού αερίου, καθώς νωρίτερα αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Κερμάν δήλωσε με σαφήνεια ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Nournews ανέφερε νωρίτερα πως «φιάλες αερίου εξερράγησαν στον δρόμο που οδηγεί στο κοιμητήριο». Το πρακτορείο ειδήσεων Mehr έκανε λόγο για δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξερράγησαν με τηλεκατευθυνόμενες συσκευές.

Η κρατική τηλεόραση έδειξε διασώστες της Ερυθράς Ημισελήνου να φροντίζουν τραυματίες στην τελετή, όπου εκατοντάδες Ιρανοί είχαν συγκεντρωθεί για την επέτειο του θανάτου του Σουλεϊμάν, αρχιτέκτονα των ιρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή. Ορισμένα πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι ο αριθμός των τραυματιών είναι πολύ μεγαλύτερος.

«Οι ομάδες μας ταχείας απόκρισης απομακρύνουν τους τραυματίες… Όμως υπάρχουν πλήθη που μπλοκάρουν δρόμους», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Ρεζά Φαλάχ, επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στην επαρχία Κερμάν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ