Τεράστιο deal 160 εκατομμυρίων ευρώ για τον Μαρινάκη


Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης ολοκλήρωσε σημαντική συμφωνία, προχωρώντας σε ένα μεγάλο deal 160 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, πούλησε το 18% της ναυτιλιακής Capital Product Partners σε έναν κυπριακό όμιλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε στο αμερικανικό χρηματιστήριο, η Capital Maritime πούλησε 10 εκατ. μετοχές της Capital Product Partners στη Yoda PLC έναντι 16 δολαρίων τη μετοχή. Με αυτήν την κίνηση, ο κυπριακός όμιλος καθίσταται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της ναυτιλιακής, με ένα εντυπωσιακό deal ύψους 160 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε οπωσδήποτε: «Βόμβα» από τον Ιβάν Σαββίδη: Το νέο μεγάλο δώρο στον ΠΑΟΚ

Σύμφωνα με τη Yoda, αυτή η συναλλαγή εντάσσεται στο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας για περαιτέρω επενδύσεις και επέκταση των δραστηριοτήτων της στον ναυτιλιακό τομέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η CPLP (Capital Product Partners) είναι μια διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία που ασχολείται με τη θαλάσσια μεταφορά φυσικού αερίου.

Η CPLP είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ και είναι ιδιοκτήτρια σύγχρονων πλοίων μεταφοράς LNG, με 8 πλοία σε λειτουργία και δέκα υπό παραγγελίες που θα ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 3 ετών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...