Μητσοτάκης για Μαρινάκη: «Θέλω το κεφάλι του τώρα»

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.

Η σκοτεινή υπόθεση Λυγγερίδη και η έρευνα των αρχών αποτελεί την κορυφαία – μέχρι στιγμής – εκδήλωσης της σφοδρής και σκληρής σύγκρουσης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρόκειται για μία σύγκρουση, που, όπως λένε οι γνωρίζοντες, πρόκειται να κλιμακωθεί στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμάχησε με ολόκληρο το σύστημα των οικονομικών συμφερόντων, ώστε να ανέβει στην εξουσία, δεν μπορεί να χωνέψει σε αυτή τη συγκυρία δύο πράγματα: 1) Τις αποκαλύψεις του μιντιακού ομίλου Μαρινάκη για τα Τέμπη και 2) Το γεγονός ότι αναγκάστηκε να απομακρύνει από το Μέγαρο Μαξίμου τους Παπασταύρου και Μπρατάκο που νωρίτερα είχαν υποστεί δημόσιο εξευτελισμό στη βίλα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την πλευρά του είναι πιο ήπιος από ότι θα περίμενε κανείς. Πιθανότατα κάτι φοβάται. Εξάλλου αποτέλεσε βασικό σύμμαχο του Μητσοτάκη, ώστε ο τελευταίος να ανέβει στην εξουσία. Ο κάθε ένας από τους δύο έχει τους δικούς του άσσους στο μανίκι. Μητσοτάκης και Μαρινάκης γνωρίζουν πολλά ο ένας για τον άλλο. Ποιος, όμως, έχει το πάνω χέρι;

Ο Μητσοτάκης κινείται με την αυτοπεποίθηση του πολιτικού ονόματος που κουβαλά. “Εγώ είμαι Μητσοτάκης, δεν θα με ρίξουν οι επιχειρηματίες”, φέρεται να λέει. Και στέλνει το μήνυμα για τον Μαρινάκη: “Φέρτε μου το κεφάλι του τώρα”. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την πλευρά θεωρεί ότι η κυβέρνηση τον έχει ρίξει – σε διάφορα επίπεδα. Οι δυνατότητές του είναι περιορισμένες και η αντιπολίτευση -στην οποία ήδη επενδύει – δεν είναι τόσο ισχυρή, ώστε να ποντάρει στη μερική και προσαρμοσμένη στα δικά του συμφέροντα χειραγώγηση.

Ο Μητσοτάκης επίσης κινείται με την πεποίθηση ότι “Στο τέλος κερδίζει το Κράτος” και έχοντας αυτοκρατορική αντίληψη για τα πράγματα λέει “Το Κράτος είμαι εγώ”. Τι θέλει; Ο στόχος του μέσω της υπόθεσης Λυγγερίδη είναι ο ίδιος ο Μαρινάκης. Θέλει με κάποιον τρόπο να τον “δέσει” ή τουλάχιστον να… αποψιλώσει το επιτελείο του από βασικούς του συνεργάτες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ