Τα 5 «αγκάθια» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2024 – Η Νέα Δημοκρατία θα πληρώσει τα λάθη του 2023


Το 2023 αποτελεί μια χρονιά ναι μεν εκλογικά επιτυχημένη, αλλά και πολύ δύσκολη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να διατηρήσει τη θέση της ως πρώτο κόμμα, ενισχύοντας την αυτοδυναμία της. Οι προκλήσεις όμως δείχνουν ότι το 2024 θα φέρει δύσκολα για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, αντιμετωπίζοντας διάφορα θέματα που αναμένεται να προκαλέσουν αντιφάσεις στην κοινωνία και το κόμμα του.

Ακρίβεια και Οικονομία: Η ακρίβεια, που παραμένει καίριο πρόβλημα, δείχνει ότι παρά τις προσπάθειες, οι οικονομικές δυσκολίες για τους πολίτες εξακολουθούν να υπάρχουν. Η αύξηση των τιμών και η δυσκολία στην καθημερινότητα δημιουργούν ανησυχίες που δεν ξεπερνιούνται από επιφανειακά μέτρα.

Βία και Εγκληματικότητα: Η ανησυχία για τη βία και την εγκληματικότητα αποτελεί ένα δεύτερο σημαντικό θέμα. Η ανικανότητα των μέτρων να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στα γήπεδα και στους δρόμους δημιουργεί εντάσεις στην κοινή γνώμη.

Φορολόγηση Ελεύθερων Επαγγελματιών: Η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών αναμένεται να επιφέρει επιπτώσεις στο 2024. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις αυτών των μέτρων και να διαχειριστεί τη δυσαρέσκεια που ενδέχεται να προκύψει.

Εσωκομματικές Διαμάχες: Στο εσωτερικό του κόμματος, πρόκειται να δοθεί μάχη με την ομάδα του Αντώνη Σαμαρά σε θέματα όπως τα ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό, και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Οι ενδεχόμενες αντιδράσεις από ενδοκομματικές διαφωνίες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην εσωτερική σταθερότητα.

Ευρωεκλογές: Ωστόσο, το κόμμα φαίνεται να επιδιώκει να διατηρήσει θέματα όπως οι εσωκομματικές αντιφάσεις και η φορολόγηση εκτός των ευρωεκλογών, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβεβαίωση της αντιπολίτευσης και να μην επηρεαστεί η ψήφος των πολιτών.

Η περίοδος πριν από τις ευρωεκλογές αποτελεί κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση, και όλες οι κινήσεις της στρέφονται προς τη διατήρηση της εσωτερικής σταθερότητας και της υποστήριξης του εκλογικού σώματος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ