Τα περίεργα της δημοσκόπηση της Metron Analysis στο Mega Channel του Βαγγέλη Μαρινάκη – Είναι ο Φαναράς ο δημοσκόπος που δέχτηκε πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου;

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.

Δύο δημοσκοπήσεις είδαν χθες το φως της δημοσιότητας. Μία της Opinion Poll και μία της Metron Analysis. Αυτές οι δύο δημοσκοπήσεις έχουν κάποιες σημαντικές αποκλίσεις. Για παράδειγμα: Η Opinion Poll βγάζει τη ΝΔ περίπου στο 34% και την Ελληνική Λύση τέταρτο κόμμα, ενώ η Metron Analysis βγάζει τη Νέα Δημοκρατία περίπου στο 31% και την Ελληνική Λύση πέμπτο κόμμα. Αυτά ενδεικτικά.

Χθες σας αποκάλυψα ότι οι δημοσκόποι δέχονται έντονες πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου ώστε να “χαμηλώσουν” τα ποσοστά του Κυριάκου Βελλόπουλου και τον Ανδρέα Λοβέρδου, διότι αυτά τα δύο κόμματα δημιουργούν προβλήματα στην εξίσωση που προσπαθούν να λύσουν στο στο κυβερνητικό στρατόπεδο αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Η ΝΔ δεν θέλει να βρεθεί σε ποσοστά κάτω από το 33%, αλλά θα βρεθεί διότι την δεξιά εκλογική της βάση λεηλατεί ο Βελόπουλος. Ταυτόχρονα το Μαξίμου θέλει δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με τον ακίνδυνο Ανδρουλάκη, που χάνουν προς τον Λοβέρδο.

Η πραγματικότητα είναι πως οι δημοσκόποι γνωρίζουν πολύ καλά ότι στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί σε ποσοστά της τάξης του 27-29%.

Η δημοσκόπηση, λοιπόν, της Metron Analysis του Στράτου Φαναρά, μου θυμίζει τα όσα σας έγραφα. Βέβαια, ο Στράτος είναι εγωιστής. Θέλει να πέφτει μέσα. Καταβάλλει προσπάθειες να μην εκτίθεται. Δεν θα έβαζε ποτέ τη ΝΔ στο 34%. Το 31% είναι πιο κοντά στο 29%, άρα είναι πιο ασφαλής η εκτίμηση αποτελέσματα. Κατά τα άλλα “χαμηλώνει” την Ελληνική Λύση και εξαφανίζει τον Λοβέρδο. Σου λέει: “δεν θα ασχοληθεί κανείς”. ΛΑΘΟΣ.

Το ερώτημα είναι το εξής: Που πηγαίνουν οι απώλειες της Νέας Δημοκρατίας; Δεν πιστεύω να είναι ο Φαναράς ο δημοσκόπος που δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ