Δημοσκόπηση-κόλαφος για Μητσοτάκη και ΝΔ (vid)

Καθόλου ικανοποιημένη δεν εμφανίζεται η κοινή γνώμη στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, καθώς σχεδόν 9 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών.

Όσον αφορά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη διάχυτη είναι η αίσθηση στην κοινωνία ότι ούτε το δικαστικό, ούτε το πολιτικό σύστημα έχει κινηθεί αποτελεσματικά για την απόδοση ευθυνών.

Συγκεκριμένα το 88% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ούτε το δικαστικό, ούτε το πολιτικό σύστημα έχει κινηθεί αποτελεσματικά για την απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών, με τις αρνητικές γνώμες να αυξάνονται όσο πηγαίνουμε αριστερότερα της κεντροδεξιάς (όπου επίσης το ποσοστό είναι 75%) αλλά και σε όσους δηλώνουν «δεξιοί».

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,6% (προηγούμενη μέτρηση Φεβρουαρίου 28,5%), ενώ η δημοτικότητα του πρωθυπουργού έπεσε στο 54% από 77% που ήταν τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 24,6%, διατηρώντας το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που περνάει ξανά στη θέση δημοσκοπικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ποσοστό 11,8%, ενώ καταγράφεται υποχώρηση της κυβερνητικής παράταξης σχεδόν 4% στην πρόθεση ψήφου και 5% στην εκτίμηση ψήφου.

Εκτίμηση ψήφου:

ΝΔ 36,5%

ΣΥΡΙΖΑ 15,1%

ΠΑΣΟΚ 13%

ΚΚΕ 10,1%

Σπαρτιάτες 2,0%

Η υποχώρηση των θετικών αξιολογήσεων για την κυβέρνηση, επεκτείνεται και στην υποχώρηση των θετικών αξιολογήσεων για τον πρωθυπουργό που υποχωρεί από το 40% στο 34%, έστω και εάν οι θετικές αξιολογήσεις για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ξεπερνούν το 17%

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...