Άγρια κόντρα Άδωνι – ΚΚΕ για τα απογευματινά χειρουργεία

Άγρια κόντρα για τα απογευματινά χειρουργεία είχαν στη Βουλή o Άδωνις Γεωργιάδης με το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας ο οποίος δέχθηκε τα σφοδρά πυρά των βουλευτών του ΚΚΕ στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης για την υγεία υποστήριξε ότι το μέτρο στις δέκα ημέρες ζωής του έχει τύχει μεγάλης αποδοχής.

«Στα 70 φθάνουν τα νοσοκομεία στα οποία ήδη λειτουργούν απογευματινά χειρουργεία, ένα μέτρο που μετράει μόλις 10 ημέρες ζωής και έως το τέλος του μήνα, ο αριθμός τους αναμένεται να φτάσει τα 100», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης κι έφερε ως παράδειγμα το ΚΑΤ, όπου – όπως είπε- και στις 17 χειρουργικές κλινικές του, λειτουργούν απογευματινά χειρουργεία. Για άλλη μια φορά εκθείασε το καπιταλιστικό σύστημα και δήλωσε ότι αισθάνεται ιδεολογική υπεροχή κάθε φορά που έρχεται σε αντιπαράθεση με το ΚΚΕ.

«Τα μεγαλύτερα εγκλήματα τα έχει κάνει ο καπιταλισμός και ό,τι και να κάνετε δεν μπορείτε να διαγράψετε τα ιστορικά επιτεύγματα του σοσιαλισμού παρά τα λάθη του», αντέτεινε ο Νίκος Καραθανασόπουλος. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για ελεύθερη επιλογή σε μια κοινωνία ανισοτήτων», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ για τα απογευματινά χειρουργεία.

Είχε προηγηθεί η σφοδρή επίθεση του Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος χαρακτήρισε αίσχος και εκτρωματικό το σχέδιο λειτουργίας των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων, κάνοντας λόγο για «νόμιμο φακελάκι» και κακόγουστες φιέστες πάνω από τα χειρουργικά τραπέζια.

«Νομοθετήσατε τιμοκατάλογο στη ζωή και στην υγεία των ανθρώπων», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ