Πανικός στο Μαξίμου για τα ποσοστά της ΝΔ – Οι οδηγίες σε δημοσκόπους: «Χαμηλώστε τα ποσοστά των…»

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.

Πανικός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, μιας και τα ποσοστά της ΝΔ κατρακυλούν σε επίπεδο… μνημονιακής περιόδου. Για τους δημοσκόπους έχει κλειδώσει ένα ποσοστό της τάξης του 27-29%. Και μπορεί, προς το παρόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην έχει αντίπαλο, αλλά με αυτά τα ποσοστά θα δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις που θα φέρουν ανατροπές στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Τι ανησυχεί, όμως, τόσο τον Μητσοτάκη, όσο και τους υπόλοιπους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου; Η άνοδος της Ελληνικής Λύσης και του Κυριάκου Βελόπουλου και η πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία συνδέεται με την άνοδο του κόμματος “Δημοκράτες” του Ανδρέα Λοβέρδου που αναμένεται, στις ερχόμενες ευρωεκλογές, να λάβει ποσοστό της τάξης του 3,5%.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Τι πρέπει να γνωρίζει για τις Ευρωεκλογές Ιουνίου 2024

Η παραπάνω προοπτική δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος του Μητσοτάκη, ο καλοπληρωμένος Γκρίνμπεργκ, διαβλέπει ότι No1 κίνδυνος για τον Μητσοτάκης στις επόμενες ΕΘΝΙΚΕΣ εκλογές θα είναι ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις στις δημοσκοπήσεις και, όπως φαίνεται, θα κλειδώσουν τη δεύτερη θέση. Ο Γκρίνμπεργκ αντιλαμβάνεται ότι στη ρευστή συγκυρία, στο ρευστό πολιτικό περιβάλλον, ένα αποτέλεσμα καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα ανοίξει τον δρόμο για ανατροπή της υπάρχουσας πολιτικής κατάστασης με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές. Εξάλλου η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι δεδομένη και στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι δεν θα κυβερνούν για πάντα. Όμως, πιστεύουν, ότι μπορούν να πετύχουν τη νίκη για τρίτη συνεχόμενη φορά. Για να συμβεί, ωστόσο, αυτό θα πρέπει να εξαλειφθεί ο κίνδυνος που λέγεται Στέφανος Κασσελάκης, στον οποίο ο Γκρίνμπεργκ υπολογίζει πάρα πολύ.

Σε αυτό το πλαίσιο στο Μαξίμου θα ήθελαν δεύτερο τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος είναι ακίνδυνος. Ακόμη και δεύτερος να είναι στις ευρωεκλογές δεν έχει πιθανότητες για κάτι καλύτερο. Μία τέτοια “επιτυχία” θα είναι το ταβάνι του. Όμως, στο Μαξίμου, διαπιστώνουν ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες διαρροές από το ΠΑΣΟΚ προς το κόμμα Λοβέρδου, οι οποίες δημιουργούν τέτοιες συνθήκες ώστε το ΠΑΣΟΚ να έρθει ακόμη και τέταρτο. Ποιος θα είναι τρίτος; Μα ο Κυριάκος Βελλόπουλος με την Ελληνική Λύση, ο οποίος λεηλατεί κυριολεκτικά την πολύ Δεξιά εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να σημειώνεται δραματική μείωση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος.

Με βάση όλα τα παραπάνω, όπως μαθαίνω, από το Μαξίμου ασκούν ασφυκτικές πιέσεις σε δημοσκόπους, σε μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων, να “χαμηλώσουν” τα ποσοστά τόσο της Ελληνικής Λύσης, όσο και των “Δημοκρατών”. Τους πιέζουν λοιπόν να προσπαθήσουν να δείξουν τον Βελόπουλο κάτω από το ΚΚΕ και τον Λοβέρδο κάτω από το 3%. Η ανησυχία είναι μεγάλη, αλλά τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ