Βόμβα: Απευθείας στους «4» του Conference ο Ολυμπιακός;

Η Φενερμπαχτσέ (που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός) απειλεί να αποχωρήσει απ’ το πρωτάθλημα Τουρκίας μετά τα πολύ σοβαρά επεισόδια που έγιναν στην Τραπεζούντα με την Τραμπζονσπόρ, όμως, κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Europa Conference League.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Fanatik αναφέρεται στις επιπτώσεις που θα έχει η Φενέρ σε ενδεχόμενη πραγματοποίηση της απειλής της για αποχώρηση από την τουρκική λίγκα.

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference εξέδωσε ανακοίνωση για την έκτακτη γενική συνέλευση που θα διεξαχθεί την Τρίτη 2 Απριλίου και θα έχει μεταξύ άλλων ως θέμα στην ατζέντα και την εξέταση του ενδεχομένου αποχώρησης από το πρωτάθλημα.

«Θέμα θα είναι η αξιολόγηση των ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν, μεταξύ των οποίων και η αποχώρηση της πρώτης ομάδας από τη Super Lig, με βάση τα γεγονότα που σημειώθηκαν στον αγώνα Super Lig που διεξήχθη στις 17 Μαρτίου και τα πρόσφατα συμβάντα στο τουρκικό ποδόσφαιρο» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Αλί Κοτς σχολίασε: «Θα υποβιβαστούμε σε χαμηλότερο πρωτάθλημα αν χρειαστεί, πρέπει να σώσουμε το μέλλον μας. Φτάνει πια».

Η Fanatik μίλησε με τον δικηγόρο εξειδικευμένο σε θέματα αθλητισμού, Άνιλ Ντίνσερ, για την πιθανή αποχώρηση της Φενέρμπαχτσε από το πρωτάθλημα. Και η άποψη που εξέφρασε είναι ενδεικτική του τι περιμένει τη Φενέρ εφόσον αποχωρήσει: «Υπάρχει δέσμευση που υπογράφεται από την Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με τους συλλόγους στην αρχή κάθε σεζόν. Σύμφωνα με τη σχετική δέσμευση, οι σύλλογοι υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας».

Ακολούθως, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, εφόσον η Φενέρ αποχωρήσει, η Ομοσπονδία της Τουρκίας θα πρέπει να ενημερώσει την UEFA και κατόπιν η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα πρέπει να αποβάλει την ομάδα από τις διοργανώσεις της. Στην προκειμένη περίπτωση από το Conference League, όπου η τουρκική ομάδα έχει κληρωθεί με τον Ολυμπιακό στην οχτάδα.

«Η τουρκική Ομοσπονδία πρέπει να ενημερώσει την UEFA. Στη συνέχεια, η UEFA θα λάβει την τελική απόφαση. Μετά την απόφαση αποχώρησης από το πρωτάθλημα, εάν η άδεια συλλόγου της UEFA αφαιρεθεί από την Ομοσπονδία και ενημερωθεί η UEFA, τότε αυτή μπορεί να αποκλείσει τη Φενέρμπαχτσε από το Conference League για τους επόμενους αγώνες» τόνισε ο δικηγόρος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ