Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο του μεικτού κέρδους για το βρεφικό γάλα και εξέφρασε τη δέσμευσή του για την υιοθέτηση μέτρων για την αντιμετώπιση των χρόνιων στρεβλώσεων στην αγορά, κατά τη διάρκεια σύσκεψης για τις νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ακρίβεια.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία, και η απληστία δεν μπορεί να είναι ανεκτή. Τα νέα μέτρα στοχεύουν στην αντιμετώπιση χρόνιων στρεβλώσεων στην αγορά, και έχουν σκοπό να αντιμετωπίσουν την αποεπένδυση σε ζωτικές υποδομές και δραστηριότητες στην χώρα.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις θα περιλαμβάνουν περιορισμό των συνολικών εκπτώσεων των προμηθευτών κατά 30% για προϊόντα όπως καθαριστικά σπιτιού, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, βρεφικές πάνες, οπωροκηπευτικά. Επίσης, θα εφαρμοστεί ειδική πρόνοια για το βρεφικό γάλα, με πλαφόν στο περιθώριο του μεικτού κέρδους, προκειμένου οι τιμές να προσαρμοστούν σε λογικά επίπεδα για την Ευρώπη.

Mετά την σύσκεψη για τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον υπ. Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, για να γίνει εξειδίκευση των μέτρων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ