Σφοδρές αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το «όχι» της ΝΔ στην προανακριτική για τα Τέμπη

Σφοδρές αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Παρουσία συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη σύμβαση «717» που αφορά στην τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί τις δύο προτάσεις στηλίτευσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με την Ευαγγελία Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ να αναφέρει ότι το «όχι» της ΝΔ είναι από τα πιο μελανά «όχι» που έχουν ακουστεί στην αίθουσα της Βουλής. «Προτιμήσατε να πείτε «ναι» στο κομματικό σας συμφέρον, να πείτε «ναι» στο κουκούλωμα», ναι στο απυρόβλητο του κ. Καραμανλή, ναι στο «σωσίβιο» σωτηρίας που σας πέταξε το ΚΚΕ, ναι σε μια γενική Εξεταστική «περί ανέμων και υδάτων», είπε.

Δριμύ ήταν το κατηγορώ και Θεοδώρας Τζάκρη από τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία ανέφερε πως «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για τέλεση του αδικήματος της κακουργηματικής απιστίας από τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Στη συζήτηση παρενέβη, ως είχε δικαίωμα ο εγκαλούμενος πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης για να υπογραμμίσει πως όλοι όσοι υπηρέτησαν σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να είναι υπέρ κάθε διερεύνησης. «Επιθυμώ να διερευνηθούν όλα τα έργα του υπουργείου την περίοδο της θητείας μου, θεωρώ χρέος μου να διερευνηθούν και να ακουστούν τα πάντα για να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν», ανέφερε, ζητώντας παράλληλα να ενεργοποιηθεί ο νόμος Καστανίδη για τη σύσταση τριμελούς δικαστικού συμβουλίου που θα εξετάσει τη βασιμότητα των κατηγοριών.

Στο βήμα αναμένεται αργότερα ο πρώην υπουργός Κώστας Καραμανλής, επί ημερών του οποίου συνέβη η σιδηροδρομική τραγωδία, ενώ οι κ.κ. Χατζηδάκης και Χρυσοχοίδης, τους οποίους βάζει στο κάδρο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει υπομνήματα.

«Όλοι σας, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ χρεώνεστε από κοινού την απόρριψή σας στην πρόταση του ΚΚΕ για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, είστε το τρίγωνο της συμφοράς, του κουκουλώματος και της συγκάλυψης. Τα τρία συνεταιράκια και σε αυτό το ζήτημα», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ που καταψήφισε την πρόταση του Περισσού για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Ακούσαμε τον κ. Ανδρουλάκη τις προάλλες. Σαν να ακούγαμε εκπρόσωπο της Κομισιόν, γνωστές οι σχέσεις ΠΑΣΟΚ με διάφορα λόμπι Βρυξελλών. Δείτε ποιος ταυτίζεται με την ΝΔ. Μείνατε μόνοι σας μέσα στη Βουλή, αφού όλα τα κόμματα ψήφισαν την πρόταση μας για σύσταση εξεταστική. Γελάνε και τα τρία μνημόνια που ψηφίσατε παρεϊτσα με την ΝΔ και οι καρέκλες στις οποίες καθίσατε δυο φορές μαζί με την επάρατο», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ