Συνέλαβαν γνωστό δημοσιογράφο μετά από σοβαρό επεισόδιο – Χαμός στο πλατό του Νίκου Ευαγγελάτου (vid)

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός μετά το επεισόδιο με συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου καθώς η κατηγορούμενη και Ίριδας, υπέβαλε μήνυση εναντίον του για εξύβριση. Λίγο μετά το συμβάν, ο Πέτρος Κουσουλός μίλησε σε ζωντανή σύνδεση με τον Γιώργο Λιάγκα στο «Πρωινό», ενώ μεταφερόταν στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων.

Όπως είπε: «Εγώ αυτό που έμαθα είναι ότι η κυρία κατηγορουμένη υπέβαλε μήνυση ότι εγώ την εξύβρισα. Μιλάμε για το άκρον άωτον του παραλογισμού. Μετά τη σύνδεση που είχαμε, μπήκα στο δικαστήριο με εντολή αστυνομικού προκειμένου να δώσω τα στοιχεία μου. Κι ενώ περίμενα να φέρουν τις ταυτότητες, ενημερώθηκα ότι η κυρία κατηγορουμένη θέλει να μου κάνει μήνυση».

Το επεισόδιο έγινε έξω από τα δικαστήρια, όπου σήμερα είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει η δίκη κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, όταν μέλη της οικογένειας της κατηγορούμενης (μεταξύ τους και η αδερφή της) αντιλήφθηκαν τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό.
Ο κ. Κουσουλός μιλούσε σε τηλεοπτική κάμερα για την παρουσία του στο δικαστήριο, όταν τα μέλη της οικογένειας Πισπιρίγκου τον πλησίασαν και άρχισαν να του επιτίθενται φραστικά με τον δημοσιογράφο να διατηρεί την ψυχραιμία του και να τους ρωτά τι παράπονο έχουν από εκείνον.

Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή του δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού έπειτα από μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον του από κατηγορουμένη σε ποινική δίκη και ενώ ο ίδιος την κάλυπτε δημοσιογραφικά. Επιπλέον, πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Κουσουλός έπεσε θύμα προπηλακισμών κατά την προσέλευσή του στο Δικαστήριο.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΣΗΕΑ παρενέβη αποφασιστικά για την κατάργηση της διαδικασίας του αυτοφώρου για τα αδικήματα περί Τύπου. Το γεγονός ότι εισαγγελείς εξέδιδαν εντάλματα σύλληψης για συναδέλφους στο πλαίσιο του αυτοφώρου, λόγω δημοσιευμάτων τους, καταγγέλθηκε από την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Αποτέλεσμα της κινητοποίησης της ΕΣΗΕΑ και των Διεθνών Οργανώσεων ήταν ο δραστικός περιορισμός της διαδικασίας του αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου.

Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον δημοσιογράφο, τον οποίο θα συνδράμει με κάθε νομικό μέσο. Το φαινόμενο των προσαγωγών δημοσιογράφων θα πρέπει να εξαλειφθεί.

«Θα καταθέσω μήνυση για ψευδή καταμήνυση»

Ο δημοσιογράφος και εκδότης Πέτρος Κουσουλός, λίγες ώρες μετά τη λεκτική επίθεση που δέχθηκε on camera από συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου έξω από τα δικαστήρια ανέφερε στον αέρα του TLive:
«Θα καταθέσω μήνυση για ψευδή καταμήνυση στην κατηγορούμενη. Είναι δικαίωμα του δημοσιογράφου να αποκαλύπτει, να ερευνά και να κάνει τη δουλειά του. Σήμερα υπέστην έναν απίστευτο λεκτικό προπηλακισμό. Με είπαν παλιάνθρωπο, έμμεσα και άμεσα με απείλησαν, μίλησαν για τα παιδιά μου».
«Αν δεν υπήρχαν οι τηλεοπτικές κάμερες, πού θα φτάναμε; Θα με χτυπούσαν; Δυστυχώς, στην Ελλάδα του 2023 το βαρέλι δεν έχει πάτο. Το θέμα δεν είναι ο Πέτρος, η Τατιάνα ή ο οποιοσδήποτε. Είναι εάν θέλουμε σε αυτή τη χώρα να έχουμε ελεύθερη δημοσιογραφία», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Πέτρος Κουσουλός.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ