Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: Όταν ενεργοποιηθεί το άρθρο 5 οι Ρώσοι θα διαλύσουν το ΝΑΤΟ

Στην εκπομπή «Aktuelnosti» της σερβικής τηλεόρασης ‘Happy TV’, γνωστοί Σέρβοι σχολίασαν τα πολεμικά γεγονότα μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας.

Η Ντραγκάν Μίτροβιτς– καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών, ανέφερε ότι οι απαιτήσεις του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δεν έχουν πραγματική βάση.

«Με το ειρηνευτικό σχέδιο του Ζελένσκι, για παράδειγμα, συνεπάγεται την απόσυρση στρατιωτών από το έδαφος της ίδιας της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ο Milan Jolović Legenda  πρώην διοικητής της ειδικής μονάδας ‘ Λύκοι από τη Δρίνα’ και μέλος του Στρατού της Δημοκρατίας της Σέρπσκα, εξέφρασε τη θέση ότι η Δύση προσπαθεί να εξουθενώσει τη Ρωσία με κόστος τη ζωή των Ουκρανών.

« Ένας εξαντλητικός πόλεμος δεν ταιριάζει σε καμία πλευρά. Η λέξη εδώ είναι προφανώς για τη Δύση και το ενδιαφέρον της να διεξάγει αυτόν τον πόλεμο. Αυτόν τον κυνισμό ότι θα εκπαιδεύσουν τους πιλότους τους, ότι δεν θα στείλουν τανκς μέχρι το φθινόπωρο. Το «Μπράντλεϊ» έπαθε τη μεγαλύτερη ζημιά. Μερικές φορές δεν τους ταιριάζει όταν βλέπουν ότι το Abrams καταστρέφεται, ότι το Μπράντλεϊ καταστρέφεται. Τώρα έχουν ρεζέρβες. Οι Αμερικανοί και η Δύση έχουν μια εφεδρική παραλλαγή ανθρώπων, είτε θα είναι οι Πολωνοί είτε οι Λιθουανοί. «Πρέπει να εξαντλήσουμε τους Ρώσους μέχρι το τελευταίο άτομο». Στόχος της Δύσης και του συμφώνου του ΝΑΤΟ είναι να εμποδίσουν την έξοδο των Ρώσων από την Αγία Πετρούπολη. Με την αποδοχή της Φινλανδίας στο σύμφωνο ΝΑΤΟ, η Βαλτική Θάλασσα μπλοκάρεται. Όταν ενεργοποιηθεί το Άρθρο 5, το σύμφωνο του ΝΑΤΟ, θα καταρρεύσει. Έχουν πρόβλημα με το πεζικό  – λέει ο Γιόλοβιτς.

Ο δημοσιογράφος  Τζούρο Μπίλμπιγια τόνισε ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να γονατίσει τη Ρωσία.

«Οι Αμερικανοί υπολόγισαν ότι οι Ρώσοι θα πέσουν κάτω από τις κυρώσεις, εισήγαγαν ήδη 11 πακέτα και θυμηθείτε μόνο ότι το 2014, ο Ομπάμα εισήγαγε ένα εκτενές πακέτο κυρώσεων και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι θα έκανε σκόνη και στάχτη τη ρωσική οικονομία, αλλά έγινε το αντίθετο. Τότε ο άτυχος Τραμπ επαίνεσε στην τελευταία φάση της θητείας του, όταν χρειάστηκε να αποδείξει ότι δεν ήταν ο πράκτορας του Πούτιν. Έχουν μπει πλέον σε ένα πρόβλημα από το οποίο δεν θα βγουν εύκολα.

»Ο Μπάιντεν δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο.  Δεν θέλει η Ρωσία να συμφωνήσει σε κάποιο πάγωμα του πολέμου. Με τη Ρωσία διεξάγεται ένας πόλεμος με στόχο τις (αμερικανικές) προεδρικές εκλογές. Η ήττα της Ουκρανίας ισοδυναμεί με ήττα της Δύσης. Η νίκη ή η ημινίκη της Ρωσίας είναι κάτι που ο Μπάιντεν δεν μπορεί να δεχθεί» – κατέληξε ο Μπίλμπιγια.

ΠΗΓΗechedoros

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ