Σοκ στον Λευκό Οίκο: Η Metα δεν αποσύρει παραποιημένο βίντεο του Μπάιντεν που τον υποδεικνύει ως παιδόφιλο

Ένα βίντεο επτά δευτερολέπτων που κυκλοφόρησε στα social media τον περασμένο Οκτώβριο έδειχνε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σε μια απρεπή συμπεριφορά προς ένα μικρό κοριτσάκι, υποδεικνύοντας τον ως παιδόφιλο.

Μετά από καταγγελία που έγινε, αποδείχτηκε ότι είναι η εγγονή του Μπάιντεν και το στιγμιότυπο ήταν παραποιημένο από μια ανταλλαγή αυτοκόλλητων στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ ανάμεσα σε παππού και εγγονή.

Το βίντεο συνέχιζε να υπάρχει στις πλατφόρμες της Metα (Facebook, Instagram, WhatsApp, Threads) και το ζήτημα ανέλαβε το εποπτικό συμβούλιο που έχει ιδρύσει η Metα που ασχολείται με ζητήματα περιεχομένου που δημοσιεύονται στις πλατφόρμες της εταιρείας. Το συμβούλιο χρηματοδοτείται από την Metα αλλά λειτουργεί ανεξάρτητα. Όπως ανακοίνωσε το εποπτικό συμβούλιο, το βίντεο θα συνεχίσει να προβάλλεται στις πλατφόρμες της εταιρείας εξαιτίας ενός κενού στους κανόνες πολιτικής της εταιρείας που δεν επιτρέπει στο συμβούλιο να διατάξει την απόσυρση του βίντεο.

Οι κανόνες πολιτικής της Metα επιτρέπουν την απόσυρση ενός βίντεο από τις πλατφόρμες ουσιαστικά μόνο στην περίπτωση που αυτό έχει παραποιηθεί με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του επίμαχου βίντεο με τον Τζο Μπάιντεν και την εγγονή του, το οποίο έχει μονταριστεί με τα «συμβατικά» μέσα επεξεργασίας εικόνας. Το συμβούλιο ομολογεί ότι και τα παραποιημένα με συμβατικά μέσα βίντεο είναι το ίδιο παραπλανητικά και επικίνδυνα με αυτά που παραποιούνται με τεχνολογίες ΑΙ και πρέπει να υπάρξει σχετική τροποποίηση στους κανόνες πολιτικής, αλλά μέχρι τότε δεν μπορεί να υπάρξει απόφαση απόσυρσης τέτοιων βίντεο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...