Σε ποια χέρια περνά η περιουσία των 25 δισ. δολαρίων του Τζορτζ Σόρος

Στον γιό του Alex παρέδωσε την πλήρη έλεγχο της περιουσίας του, των 25 δισ.$ ο διεθνής κερδοσκόπος και επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος.

Όπως αναφέρεται ο γιός του φέρεται να έχει πει ότι θα είναι «πιο πολιτικοποιημένος» σε σχέση με τον πατέρα του, προφανώς παίρνοντας ανοικτά το μέρος των «Δημοκρατικών» στις ΗΠΑ και κατά των Ρεπουμπλικάνων και ότι έχει να κάνει με τα κινήματα των WOKE και των 2SLGBTQI+ και υπέρ των ΝΤΠ.

Ο 37χρονος κληρονόμος είπε στη Wall Street Journal ότι θα διευρύνει τους… «αφυπνισμένους» στόχους του πατέρα του, αλλά θα υπερασπιστεί και άλλα δικαιώματα όπως οι αμβλώσεις καθώς και την ισότητα των… φύλων, γενικά.

«Είμαι πιο πολιτικός», είπε ο Άλεξ, συγκρίνοντας τον εαυτό του με τον πατέρα του.

Έχει ήδη επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο 14 φορές μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο και συναντήθηκε με διάσημους Δημοκρατικούς, φυσικά

Ο «μη κερδοσκοπικός» οργανισμός του Σόρος, το Ίδρυμα Open Society,(OSF) το οποίο προωθεί τα ανοικτά σύνορα, τις ανοικτές κοινωνίες και γενικά οτιδήποτε ανοικτό, κατευθύνει ήδη περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε ομάδες που υποστηρίζουν τα «ανθρώπινα δικαιώματα» σε όλο τον κόσμο «οικοδομώντας δημοκρατίες», ενώ χρηματοδοτούν επίσης διάφορα πανεπιστήμια.

Μια άλλη οργάνωση το Democracy PAC, έχει υποστηρίξει τις προεκλογικές εκστρατείες των εισαγγελέων και άλλων αξιωματούχων επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ που επιδιώκουν να μειώνουν τα ποσοστά φυλάκισης και την φυλετική προκατάληψη στο δικαστικό σύστημα.

Τον Δεκέμβριο, το διοικητικό συμβούλιο της «ανοικτής κοινωνίας» OSF εξέλεξε τον Άλεξ ως πρόεδρό του, αντικαθιστώντας τον 92χρονο πατέρα του.

Τώρα διευθύνει την πολιτική δραστηριότητα ως πρόεδρος του super PAC του Σόρος και είναι το μόνο μέλος της οικογένειας στην επενδυτική επιτροπή που επιβλέπει τη Soros Fund Management, την ομάδα που επιβλέπει τα χρήματα για το ίδρυμα.

Η Alex σκοπεύει να χρησιμοποιήσει περίπου 125 εκατομμύρια δολάρια από το αποθεματικό των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το super PAC, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί για το OSF.

Μιλώντας στη Wall Street Journal για τους στόχους του, ο Άλεξ είπε ότι ανησυχεί, φυσικά, για το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο – υποδηλώνοντας ότι η οικογένεια θα συνεισφέρει σημαντικά στους Δημοκρατικούς στις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Όσο θα ήθελα να μην βάζω χρήματα στην πολιτική, όσο όμως το κάνει η άλλη πλευρά, θα πρέπει να το κάνουμε και εμείς», είπε.

Ο Άλεξ δημοσιεύει επίσης συχνά φωτογραφίες του με Δημοκρατικούς, εννοείται, πολιτικούς, όπως η Νάνσυ Πελόζι, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο γερουσιαστής Τσακ Σούμερ – τον οποίο αποκαλούσε «καλό φίλο».

Και τα πρόσφατα ενημερωμένα ημερολόγια του Λευκού Οίκου αποκαλύπτουν ότι έχει επισκεφτεί τουλάχιστον 14 φορές από τον Δεκέμβριο του 2021.

Πέρυσι, ο Άλεξ έκανε δύο ταξίδια τον Απρίλιο, τρία τον Σεπτέμβριο, τέσσερα τον Οκτώβριο και τέσσερα τον Δεκέμβριο.

Μια άλλη επίσκεψη καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 2021.

Την 1η Δεκεμβρίου 2022, συναντήθηκε με τη σύμβουλο του τότε Επιτελάρχη Ρον Κλέιν, Νίνα Σριβαστάβα, η οποία εργάστηκε στην προεδρική εκστρατεία του Μπάιντεν.

Την ίδια μέρα ήταν ένα από τα 330 άτομα που παρευρέθηκαν σε δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν.

Η εκδήλωση ήταν προς τιμήν του Γάλλου ηγέτη Εμμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του Μπριζίτ.

Την επόμενη μέρα, συναντήθηκε τόσο με τη σύμβουλο του συμβούλου του προέδρου Mariana Adame όσο και με τον αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Jonathan Finer.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ