Σε «βέρτιγκο» η κυβέρνηση από τα «Ιερά αντίποινα»

Τις έντονες αντιδράσεις της Εκκλησίας αναμένεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η αντίδραση της Ιεράς Συνόδου για το νομοσχέδιο της ισότητας στον γάμο δεν θα τελειώσει με τον αποκλεισμό της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου από την κορυφαίας σημασίας θρησκευτική εκδήλωση της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Τα «Ιερά αντίποινα» θα είναι πολύ σφοδρότερα και θα εξαπλωθούν σε διάφορες θρησκευτικές και μη εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιερείς δεν πρόκειται (για 1η φορά στην ιστορία) να παραστούν στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο μήνυμα στους πολίτες ότι η Εκκλησία και η ηγεσία της Ιεράς Συνόδου έχουν αποφασίσει να αντιδράσουν δραστικά στην ψήφιση του νόμου.

Για την ώρα αποτελεί αιτία πολέμου η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μην επιτρέψει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να πει το «Πιστεύω» και το «Πάτερ ημών» όπως ορίζει η παράδοση, ενώ δεν θα αποσταλούν επίσημες προσκλήσεις ούτε στην Πρόεδρο ούτε στην κυβέρνηση και τα κόμματα, και θα αποκλειστούν πρέσβεις και ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καν η απόδοση τιμών από στρατιωτικό άγημα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνώριζαν εδώ και ημέρες ότι η Εκκλησία ετοίμαζε μία τέτοια κίνηση, ώστε να δείξει τη δυσαρέσκειά της στην ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς θα γίνει.

Προφανώς, η τόσο σκληρή αντίδραση της Εκκλησίας ήταν αποτέλεσμα και των προκλήσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ότι η κυβέρνηση νομοθετεί και ότι η Εκκλησία δεν έχει κανένα λόγο στο σχετικό νομοθέτημα.

Η στάση της Εκκλησίας έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου και οι συνέπειες που θα υπάρξουν από αυτή την κίνηση της Ιεράς Συνόδου αφορούν κυρίως τη Νέα Δημοκρατία και δευτερευόντως βουλευτές άλλων κομμάτων που ψήφισαν υπερ του νομοσχεδίου.

Δημοσκοπήσεις

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, υπάρχει ένα κομμάτι ψηφοφόρων της ΝΔ το οποίο σήμερα βρίσκεται στην γκρίζα ζώνη εξαιτίας της ψήφισης του νομοσχεδίου. Παράλληλα, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου εμφανίζεται να είναι το πιο κερδισμένο κόμμα από αυτή την ιστορία, καθώς τα ποσοστά της φτάνουν ακόμα και σε διψήφιο αριθμό.

Αναλυτές μάλιστα επιμένουν ότι η Ελληνική Λύση δεν αποκλείεται να είναι η έκπληξη των ευρωεκλογών, αφού έχει καταφέρει να προσεγγίσει μεγάλο αριθμό δεξιών ψηφοφόρων που αντιτίθενται στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Εν τω μεταξύ στο εσωτερικό της ΝΔ επίσης, αυξάνονται οι γκρίνιες από τους βουλευτές που ψήφισαν «παρών» ή «κατά», καθώς, όπως λένε, από την πρώτη στιγμή είχαν προειδοποιήσει την Πειραιώς ότι η ιστορία αυτή δεν θα τους βγει σε καλό, δεδομένου ότι τα μηνύματα που έφερναν από τον χώρο της Εκκλησίας έλεγαν ότι η στάση της κυβέρνησης δεν θα έμενε αναπάντητη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ